Τζίρο πάνω από €4 δισ. βλέπει το εμπόριο τον Δεκέμβριο

Η αγοραστική κίνηση για το 2023 κορυφώνεται με την τελευταία Κυριακή του χρόνου, καθώς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τα τελευταία ψώνια της εορταστικής περιόδου.

Οι λιανέμποροι αναμένουν πως ο τζίρος του Δεκεμβρίου θα κινηθεί πάνω από τα €4 δισ., ξεπερνώντας τα €3,83 δισ. του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ τα προϊόντα που προτιμούν οι καταναλωτές αυτήν την περίοδο αφορούν κυρίως ένδυση, υπόδηση, παιχνίδια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Εκτιμάται πως η αύξηση του τζίρου για το 2023 θα είναι μονοψήφια, οφειλόμενη σε μεγάλο βαθμό στον

πληθωρισμό και όχι τόσο στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κερδισμένες είναι, κυρίως, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς ο πληθωρισμός διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσφορές και εν μέσω αύξησης των τιμών.

Ο τζίρος των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων αυξάνεται περίπου κατά 2% ανά τρίμηνο, ενώ για τις μεσαίες η αύξηση είναι άνω του 4%. Παρ’ όλα αυτά, με τις πωλήσεις της Πρωτοχρονιάς, το εμπόριο αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Αμέσως μετά τις γιορτές, από τις 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

#Εμπόριο #τζίρος #ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ_2023
Keywords
Αναζητήσεις
tziro-pano-apo-4-dis-vlepei-to-eborio-ton-dekemvrio.htm
Τυχαία Θέματα