Βερολίνο: Αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του Nord Stream 2

18:09 8/8/2022 - Πηγή: Reporter

Η γερμανική κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, σε σχετική ερώτηση για το εάν ο Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης περί εγκατάλειψης του Nord Stream 2, απάντησε: «Ναι, το αποκλείει».

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα

ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο Stern είχε δηλώσει ότι η λειτουργία του Nord Stream 2 θα έλυνε τα προβλήματα τροφοδοσίας της Γερμανίας και της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμνλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει σχετικά στον κ. Σρέντερ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Η Siemens Energy από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον Nord Stream 2, αλλά και ότι η τουρμπίνα που επισκεύασε για τον Nord Stream 1 δεν έχει καταστεί δυνατό έως τώρα να επιστραφεί στην Gazprom.

ΒερολίνοNord Stream 2ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΕυρώπηΡωσίαΟυκρανίαπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα