«Βίοι αντίθετοι» για το πετρέλαιο και τον χρυσό

23:44 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας (3/7) το πετρέλαιο, παρά τα ισχυρά κέρδη που βρέθηκε να καταγράφει μετά τις ανακοινώσεις της Μόσχας και του Ριάντ για νέες περικοπές στην παραγωγή.

Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία είπε ότι θα επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο. Οι περικοπές φέρνουν την παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία στα

9 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Από την πλευρά της, η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές αυτόν τον μήνα κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 85 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 69,79 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 76 cents ή 1% στα 74,65 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε πτώση 3,2% και έκλεισε στα 2,709 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Αντίθετα, με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, προσπαθώντας να συνέλθει από τις τριμηνιαίες απώλειες 3% που προηγήθηκαν, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 1,40 δολάρια και έκλεισε στα 1.930,80 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 8 cents ή 0,3% στα 23,09 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός του ίδιου μήνα κέρδισε 0,9% στα 3,79 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
vioi-antithetoi-gia-to-petrelaio-kai-ton-chryso.htm
Τυχαία Θέματα