Βόμβα στο Υπ.Εργασίας: Καταγράφηκαν δύο δράστες-Κανονικά οι υπηρεσίες τη Δευτέρα

21:13 4/2/2024 - Πηγή: Reporter

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την έκρηξη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να βρουν οι Αρχές.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για καταγραφή από κάμερα κλειστού κυκλώματος δύο ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, αλλά η εικόνα τους δεν είναι καθαρή, καθώς έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Τα άτομα προσέγγισαν το σημείο τοποθέτησαν τον μηχανισμό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Πάντως, όσο καθυστερεί η προκήρυξη των τρομοκρατών τόσο εντείνονται οι φόβοι στην

ΕΛΑΣ για ενδεχόμενο νέο χτύπημα, είτε βομβιστικό, είτε και ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικού στόχου.

Σύμφωνα με έμπειρες πηγές της αστυνομίας μέσω της προκήρυξης που αναμένεται να βγει θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινά στοιχεία με προκηρύξεις παλαιότερων τρομοκρατικών οργανώσεων, που ενδεχομένως να δείξουν και τον συντάκτη.

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει μέλη ανενεργών οργανώσεων που βρίσκονται εκτός φυλακής ή δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές, και ήταν «κάτω από τα ραντάρ» για αρκετά χρόνια. Πιθανότατα να έχουν καταφέρει να στρατολογήσουν νέα άτομα, πιθανότατα αντιεξουσιαστές, χωρίς ποινικό μητρώο και έχουν απασχολήσει τις αρχές ενδεχομένως για κάποιες επιθέσεις κατά αστυνομικών σε πορείες.

Κανονικά η λειτουργία του Υπουργείου

Πάντως, κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα (5/2), οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σημαντικές υλικές ζημιές τις οποίες υπέστη το κτήριο από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση».

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΚΑΙ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ #βόμβα #τρομοκρατική_οργάνωση
Keywords
Αναζητήσεις
vomva-sto-ypergasias-katagrafikan-dyo-drastes-kanonika-oi-ypiresies-ti-deftera.htm
Τυχαία Θέματα