Βορίδης: Θα υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις

11:36 4/7/2023 - Πηγή: Reporter

«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη και δουλεύει», σημείωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας για τον κυβερνητικό χάρτη της τετραετίας που μόλις ξεκίνησε.

Πιο συγκεκριμένα, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή, κάνει επισκέψεις στα Υπουργεία προκειμένου να συντονιστεί με τους νέους υπουργούς, που έχουν, όμως, ήδη λάβει ένα εντυπωσιακά πλούσιο σχέδιο δράσης. Αυτό έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση ανάλογα με το Υπουργείο».

«Οι στόχοι μας είναι διακηρυγμένοι:

είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η μεγέθυνση του εισοδήματος, η αύξηση των μισθών για τους εργαζομένους και οι περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις». Παράλληλα δε, με την ικανοποίηση άλλων στόχων, όπως είναι η βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης δημόσιας υγείας, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχει κυβερνητική μονοκρατορία

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου με θέσπιση υψηλότερου πλαφόν, απάντησε πως «επί του παρόντος δεν εξετάζεται κάποια αλλαγή του εκλογικού νόμου». Εξ άλλου, προσέθεσε, «δεν θα συνέδεα την οποιαδήποτε τροποποίηση του εκλογικού νόμου με κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να έχουν έναν πιο βαθύ και θεσμικό χαρακτήρα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, στο βαθμό που αυτό επηρεάζεται από το εκλογικό σύστημα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε πάρα πολύ κακό στη χώρα

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ότι «αποτελεί πολιτικό μου αντίπαλο. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν πάρα πολύ κακό στη χώρα. Θεωρώ ότι η αποτίμηση της Ιστορίας για τον κ. Τσίπρα θα είναι εξαιρετικά αρνητική».

«Από την άλλη, το θετικό του κ. Τσίπρα είναι ότι έφερε την Αριστερά στην εξουσία», γεγονός που συνέβαλε στην κατάρρευση της μυθοπλασίας της Αριστεράς, ότι έχει τη μαγική λύση στην τσέπη της. Και, συγχρόνως, «προσγείωσε την ελληνική κοινωνία στην πραγματικότητα του διεθνούς περιβάλλοντος και ανταγωνισμού, της αποτελεσματικότητας, των μεταρρυθμίσεων, της αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, της τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως βασικής προϋπόθεσης για να έχεις υγιή οικονομικά και να μπορείς να προχωράς». Επιπροσθέτως, «το θετικό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι συνετέλεσε με την κυβέρνησή του στην κατάρρευση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Το κατάφερε».

Βορίδηςεκλογικός νόμοςΔεσμεύσειςεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
voridis-tha-ylopoiisoume-tis-proeklogikes-mas-desmefseis.htm
Τυχαία Θέματα