«Βραχνάς» για τους εκδρομείς του Πάσχα βενζίνη και διόδια

Ακριβά θα πληρώσουν την επιθυμία τους για μερικές ημέρες διακοπών μακριά από την έδρα τους οι εκδρομείς του Πάσχα, καθώς το κόστος της βενζίνης και των διοδίων αποδεικνύεται δυσβάσταχτο.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την… ανηφόρα, με τη μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά να αγγίζει το Σάββατο (27/4) τα 2,039 ευρώ.

Ακόμα και οι κοντινοί προορισμοί αποδεικνύονται «τσουχτεροί», αφού το κόστος, π.χ, για ταξίδι με ΙΧ στο Ναύπλιο, μια απόσταση 140 χιλιομέτρων από την Αθήνα,

κοστίζει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, για μια οικογένεια 70 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Μια οικογένεια για να ταξιδέψει μέχρι το Αγρίνιο θα πρέπει πληρώσει 94 ευρώ μόνο για καύσιμα και διόδια και έτσι, με την επιστροφή μαζί, το κόστος μετακίνησης ξεπερνά τα 180 ευρώ.

Ακριβό και το ταξίδι στην Καλαμάτα, αφού ο οδηγός θα πληρώσει συνολικά περισσότερα από 130 ευρώ σε καύσιμα και διόδια μαζί με την επιστροφή στην Αθήνα.

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Απλησίαστες οι τιμές των καυσίμων στα νησιά

Η εικόνα όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων είναι ακόμα πιο ζοφερή στα νησιά. Εκεί οι τιμές είναι ακόμα πιο υψηλές, με κατοίκους και εκδρομείς να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα νησιά όπου έχουν εντοπιστεί οι ακριβότερες τιμές της αμόλυβδης:

-Μήλος: 2,40 €/λίτρο,

-Πάτμος: 2,39 €/λίτρο,

-Αντίπαρος: 2,38 €/λίτρο,

-Σέριφος- Σίφνος: 2,35 €/λίτρο,

-Σαντορίνη- Πάρος: 2,32 €/λίτρο.

#βενζίνη #διόδια #Πάσχα #ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ #ακρίβεια
Keywords
Αναζητήσεις
vrachnas-gia-tous-ekdromeis-tou-pascha-venzini-kai-diodia.htm
Τυχαία Θέματα