Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Η βελγική αστυνομία εντόπισε και εξουδετέρωσε το πρωί της Τρίτης (17/10) το δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε κοντά σε καφέ στο Schaerbeek από την αστυνομία.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ ο ύποπτος έμενε σε αυτή την περιοχή. Βρέθηκε μαζί του το όπλο και οι αρχές πήραν αποτυπώματα να εξακριβώσουν την ταυτότητά του.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ένα άτομο εξουδετερώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών στο Cage

aux Ours, κοντά στο σπίτι του δράστη, στο Schaerbeek.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Sudinfo ο 45χρονος δεν «απάντησε» στους πυροβολισμούς των αστυνομικών αλλά προσπάθησε να διαφύγει.

Ο Ισλαμιστής δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου τελικά κατέληξε.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δήλωσε μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Θυμίζουμε πως ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος που ζήτησε άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν σε συνέντευξη Τύπου. «Το πρόσωπο αυτό ήταν γνωστό στην αστυνομία για ύποπτες ενέργειες, εμπορία ανθρώπων και παράνομη διαμονή». Ο άνδρας φέρεται να καταδικάστηκε στην Τυνησία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τρομοκρατία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από διάφορα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

ΥΠΟΠΤΟΣΒελγιοΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα