Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου- Συνεχίζει πτωτικά το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Τρίτης (30/8), μετά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πληθωρισμός είναι σχεδόν διψήφιος σε πολλές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, καταγράφοντας επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και μισό αιώνα και έτσι οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα ακολουθήσουν πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Από την άλλη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

(IEA), η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο η Μόσχα - η οποία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» - θα δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να διατηρήσει την παραγωγή καθώς οι δυτικές κυρώσεις αρχίζουν να «δαγκώνουν».

Μεταξύ άλλων, η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος παραγωγός στον OPEC, έθεσε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο περικοπών παραγωγής, οι οποίες σύμφωνα με πηγές θα μπορούσαν να συμπέσουν με ώθηση της προμήθειας από το Ιράν σε περίπτωση που συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση.

Ο OPEC+, που περιλαμβάνει τον OPEC, τη Ρωσία και τους συμμάχους παραγωγούς, συνεδριάζει για να καθορίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, πρόκειται να δημοσιεύσει στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα. Παράλληλα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, θα δημοσιοποιήσει τα δικά της στοιχεία την Τετάρτη.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ πιθανότατα μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων και βενζίνης έχουν επίσης μειωθεί, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

Έτσι, λοιπόν, το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 1,51% στα 95,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,68% στα 101,22 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζει πτωτικά το φυσικό αέριο

Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει και σήμερα το φυσικό αέριο, με τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, να υποχωρούν 7,56% στα 252,00 ευρώ η μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι τιμές του αερίου έφτασαν να κερδίζουν έως 40%.

Από την άλλη, ο χρυσός υποχωρεί 0,18% στα 1.746,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι χάνει 0,29% στα 18,503 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει πτώση 1,44% στα 3,5590 δολάρια η λίβρα.ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΕμπορεύματαΠτώση
Keywords
Τυχαία Θέματα