To mail-gate με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έφερε καρατομήσεις: Παραιτήθηκαν οι κκ Σταυριανουδάκης & Θεοδωρόπουλος - Πώς και από που έγινε η διαρροή

To mail-gate με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έφερε καρατομήσεις: Παραιτήθηκαν οι κκ Σταυριανουδάκης & Θεοδωρόπουλος - Πώς και από που έγινε η διαρροήggakisFri, 03/15/2024 - 16:30

Καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει η κυβέρνηση στο θέμα που προέκυψε πριν από μερικές ημέρες με τα μαζική αποστολή e-mails από την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους.

Αν και αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι το θέμα ερευνά η δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών

Δεδομένων, σήμερα η Ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια, αν δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεσή της, ενώ λίγη ώρα αργότερα παραιτήθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκης και ο γραμματέα; Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλος.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), την απέκτησε η κ. Ασημακοπούλου από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Διαβάστε ακόμα: Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «κόβεται» από το Ευρωψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας: Παραμένω στρατιώτης (βίντεο)

Καμία σχέση με τα δεδομένα για την επιστολική ψήφο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, που σήμερα είναι γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-03/asima.png?itok=Kzs8Op5S
Keywords
Τυχαία Θέματα