Αυτή είναι η είδηση της ημέρας είτε το θέλουμε είτε όχι - 2.400 παιδιά νεκρά στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μέσα σε 18 ημέρες -Στοιχεία της UNICEF

Τα στοιχεία της Unicef σχετικά με τον αριθμό των νεκρών παιδιών στον πόλεμο του Ισραήλ τρομάζουν. Μέσα σε 18 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2.360 παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.364.

Σημειώνεται, επίσης, ότι 400 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα, ενώ 30 ανήλικα με καταγωγή από το Ισραήλ είναι αιχμάλωτα ή έχουν πεθάνει στη Γάζα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σφαγή στην περιοχή από το 2006.

"Η δολοφονία και ο ακρωτηριασμός παιδιών, οι απαγωγές παιδιών, οι επιθέσεις σε νοσοκομεία και σχολεία

και η άρνηση ανθρωπιστικής πρόσβασης συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών", δήλωσε η Adele Khodr, Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

UNICEF απευθύνει επειγόντως έκκληση σε όλα τα μέρη να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός, να επιτρέψουν την ανθρωπιστική πρόσβαση και να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους. Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται -ιδιαίτερα τα παιδιά- και πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να μην πληγούν σε καμία περίπτωση".

Unrelenting attacks have taken a devastating toll on Gaza's children, with a reported 2,360 fatalities and 5,364 injuries.

More than 30 Israeli children have reportedly lost their lives.

We urgently appeal for a ceasefire, humanitarian access, and the release of hostages.

UNICEF (@UNICEF) October 24, 2023

 

Και στη Δυτική Όχθη τα νούμερα κλιμακώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, με 28 παιδιά να είναι νεκρά και 160 τραυματισμένα.

"Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια αυξανόμενη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση. Το ποσοστό των θανάτων και των τραυματισμών των παιδιών είναι απλά συγκλονιστικό", δήλωσε η Khodr. "Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αν δεν χαλαρώσουν οι εντάσεις και αν δεν επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων, ο καθημερινός αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται".

If you can’t imagine the sheer scale of 1,500+ dead Palestinian children, this is a vigil that was held two years ago during Israel’s military assault in Gaza.

There are only around 80 children commemorated here. It would take the whole street to do 1,500+ children. pic.twitter.com/c2eVHEHSpV

— Aleesha

Keywords
Τυχαία Θέματα