Αντωνία Ηλία: Η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος στην Ελλάδα, 19 χρόνια μετά - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Θήβας για να εκτίσει κάθειρξη 13 ετών (βίντεο)

10:51 5/4/2024 - Πηγή: Eirinika
Αντωνία Ηλία: Η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος στην Ελλάδα, 19 χρόνια μετά - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Θήβας για να εκτίσει κάθειρξη 13 ετών (βίντεο)ggakisFri, 04/05/2024 - 10:02

Στο τμήμα Μεταγωγών διανυκτέρευσε η Αντωνία Ηλία, πρώην ανακρίτρια, πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος που από το 2005 βρισκόταν στην Αγγλία μετά την έκδοσή της στη χώρα μας.

Η Αντωνία Ηλία έφτασε χθες βράδυ στη χώρα μας και σήμερα θα μεταχθεί

στον εισαγγελέα εκδόσεων των ποινών και στην συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών, εισαγγελέα Εφετών Γεώργιο Βλάχο.

Τελική πορεία της Αντωνίας Ηλίας, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι να μεταγωγή της στις γυναικείες φυλακές γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών, προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

Η Αντωνία Ηλία εκδόθηκε χθες στην Ελλάδα αφού επί 19 ολόκληρα χρόνια πετύχαινε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην χώρα μας.

Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη

Η πρώην δικαστικός έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών (όπως και πρωτόδικα) για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και συγκεκριμένα καταδικάστηκε για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όμως, από το 2005 η πρώην ανακρίτρια φυγοδικεί στην Αγγλία. Αρχικά διέφυγε στο εξωτερικό το 2005 και στη συνέχεια συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι 3 πιο καταζητούμενοι Έλληνες - Η πρώην ιδιοκτήτρια ινστιτούτων αισθητικής & η ανακρίτρια

Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. Τελικά η απόφαση περί έκδοσής της πάρθηκε από δικαστήριο στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και χθες την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.

Για την έκδοση της πρώην δικαστικού στη χώρας μας, σημαντικό, αν όχι καθοριστικό, ρόλο έπαιξε η πριν από λίγο καιρό συνάντηση συνεργασίας του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με τον Άγγλο πρέσβη στην Ελλάδα Matthew Lodge. H συνάντηση έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ από την πλευρά του κ. Φλωρίδη στο τραπέζι του διαλόγου είχε τεθεί και το θέμα της Αντωνίας Ηλία.

Διαβάστε ακόμα: Αντωνία Ηλία: Φοβάμαι ότι αν επιστρέψω θα βρεθώ νεκρή στο κελί - Η έκδοσή μου στην Ελλάδα εξυπηρετεί σκοπιμότητες και είναι παράνομη

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-04/ilia.jpg?itok=tah3E7ic
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντωνία Ηλία, Ελλάδα 19, Θήβας,antonia ilia, ellada 19, thivas