Ιαπωνία: Εργοστάσιο σταμάτησε να παράγει πάνες για μωρά εξαιτίας της υπογεννητικότητας – Τώρα στρέφεται στους ενήλικες (φωτό)

Ιαπωνία: Εργοστάσιο σταμάτησε να παράγει πάνες για μωρά εξαιτίας της υπογεννητικότητας – Τώρα στρέφεται στους ενήλικες (φωτό)egakiWed, 03/27/2024 - 13:17

Από ότι φαίνεται η αύξηση του φαινομένου της υπογεννητικότητας δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας.

Η Ιαπωνία από ότι φαίνεται γερνάει πολύ με ταχύτατους

ρυθμούς και τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ χαμηλά.

Έτσι, ιαπωνικό εργοστάσιο που κατασκεύαζε πάνες για μωρά ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή και, αντ' αυτού, θα επικεντρωθεί στην αγορά για ενήλικες.

Η Oji Holdings είναι η τελευταία εταιρεία που έκανε μια τέτοια αλλαγή, ακολουθώντας και άλλες μεγάλες εταιρείες που έχουν κάνει το switch.

Βρήκαν τρόπο να είναι ευέλικτοι!

Αυτό συνέβη γιατί σύμφωνα με τα ποσοστά της αγοράς, οι πάνες για ενήλικες είναι πιο ψηλά από αυτές των μωρών.

Ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία το 2023 -758.631- μειώθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2022.

Kamfanin Oji Holdings, shi ne kamfani na baya bayan nan da ya ɗauki wannan matakin a ƙasar da tsofaffi suka fi yawa saboda ƙarancin haihuwa.

Ƙarin bayani - https://t.co/9IBrHm4UGB pic.twitter.com/OUXmRcg1qC

BBC News Hausa (@bbchausa) March 27, 2024

Σε ανακοίνωσή της, η Oji Holdings ανέφερε ότι η θυγατρική της, η Oji Nepia, κατασκευάζει αυτή τη στιγμή 400 εκατομμύρια βρεφικές πάνες ετησίως. Η παραγωγή πέφτει συνεχώς από το 2001, όταν η εταιρεία έφτασε στο απόγειό της, με 700 εκατομμύρια πάνες.

Το 2011, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πάνας της Ιαπωνίας, η Unicharm, δήλωσε ότι οι πωλήσεις της σε πάνες για ενήλικες είχαν ξεπεράσει αυτές για βρέφη.

Εν τω μεταξύ, η αγορά πάνας για ενήλικες αυξάνεται και εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία έχει τώρα έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στον κόσμο, με σχεδόν το 30% από αυτούς να είναι άνω των 65 ετών.

/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-03/pana.jpg?itok=YdN4olWT
Keywords
Τυχαία Θέματα