Καρέ - καρέ το μακελειό στην Πράγα: Συγκλονίζουν οι διάλογοι των αστυνομικών: «Μας ρίχνει, χρειαζόμαστε ελεύθερο σκοπευτή» - «Αν έχεις μεγάλο όπλο, ρίχτου!» (βίντεο)

Η τσέχικη αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την φονική επίθεση του 24χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ κατά την οποία έπεσαν νεκροί 13 άνθρωποι και άλλοι 25 τραυματίστηκαν πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι από τις κάμερες σώματος των αστυνομικών που επενέβησαν στην επίθεση στο Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα

Το ανατριχιαστικό βιντεοληπτικό υλικό δείχνει ένοπλους αστυνομικούς να εισέρχονται σε ένα κτίριο και φοιτητές να φεύγουν τρέχοντας από τον

χώρο του Πανεπιστημίου. Ο ένοπλος -ο οποίος κατονομάζεται στα τσεχικά μέσα ενημέρωσης ως ο 24χρονος David Kozak- άνοιξε πυρ στο τμήμα φιλοσοφίας, όπου ήταν φοιτητής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, η αστυνομία δήλωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα μετά την επίθεση από κάποιον που είπε ότι θα «προσπαθούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του δράστη και θα άρχιζε να πυροβολεί», αλλά κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Διαβάστε ακόμα: Αυτόπτης μάρτυρας για το μακελειό στην Πράγα: "Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος - Είχαμε περάσει από το σημείο λίγο πριν" (βίντεο)

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης πιστεύεται ότι βρισκόταν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όταν έφτασαν ένοπλοι αστυνομικοί την Πέμπτη.

Αργότερα ανακατεύθυναν την έρευνά τους στην οροφή. Κάποια στιγμή ο ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους έξω από το κτίριο με όπλο μεγάλου βεληνεκούς και η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά. Καθώς οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν οπλίστηκε με κυνηγετικό όπλο και αυτοκτόνησε, δήλωσαν οι αρχές.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η 14χρονη Αλίνα που ήταν "έμπνευση" για τον μακελάρη της Πράγας- Είχε σκοτώσει συμμαθητές της σε σχολείο στη Ρωσία (φωτό & βίντεο)

Δείτε το απίστευτο βίντεο της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο της Τσεχίας

Keywords
Τυχαία Θέματα