Κρήτη: Στην φυλακή οδηγείται ο κατηγορούμενος που φέρεται να σκότωσε τον καρκινοπαθή Γερμανό – Παρίστανε τον φίλο του για να του κλέψει τις οικονομίες (βίντεο)

Κρήτη: Στην φυλακή οδηγείται ο κατηγορούμενος που φέρεται να σκότωσε τον καρκινοπαθή Γερμανό – Παρίστανε τον φίλο του για να του κλέψει τις οικονομίες (βίντεο)egakiTue, 04/23/2024 - 10:25

Πριν από μία εβδομάδα βρέθηκε νεκρός ένας καρκινοπαθής 65χρονος Γερμανός στην Ιεράπετρα της Κρήτης, Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ.

Ο φερόμενος δράστης κατά πάσα πιθανότητα είναι ένας 45χροος Κρητικός που κάνανε παρέα.

Το κίνητρο

ήταν πιθανότατα τα λεφτά, καθώς ο 65χρονος είχε πουλήσει ένα ακίνητο και είχε πάρει τα χρήματα και έμενα πλέον στην Κρήτη, έχοντας όλα τα λεφτά σπίτι του.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Λασιθίου, ο 45χρονος Ιεραπετρίτης.

Ο κολλητός φίλου του άτυχου άντρα πέρασε νωρίς χθες το πρωί την πόρτα των δικαστηρίων και επί ώρες προσπαθούσε να εξηγήσει σε ανακρίτρια και εισαγγελέα πως ο θάνατος του 65χρονου ήταν ατύχημα και οφείλεται σε πτώση. Ωστόσο οι πληροφορίες τον θέλουν να έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις κινήσεις του στο σπίτι του Γερμανού το βράδυ τόσο της 5ης όσο και της 6ης Απριλίου.

Δύο ήταν οι απόπειρες για να τον σκοτώσει

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ο 45χρονος είχε επιχειρήσει να σκοτώσει τον φίλο του και την Παρασκευή 5 Απριλίου, αλλά ο Κλάους κοιμόταν και δεν σηκώθηκε να του ανοίξει την πόρτα.

Έτσι, ολοκλήρωσε το σχέδιό του το επόμενο βράδυ, αλλά από τη βιασύνη του να του αρπάξει το ποσό των περίπου 50.000 ευρώ που είχε στο διαμέρισμά του δεν υπολόγισε την κάμερα που υπήρχε στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου.

Ο θάνατός του 65χρονου αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, όμως μετά την κηδεία έγινε εκταφή της σορού του, με αποτέλεσμα να φανερωθούν και τα δύο σφοδρά χτυπήματα που είχε δεχτεί πίσω στο κεφάλι του.

Ο αδικοχαμένος Κλάους έδινε μάχη με τους πόνους από την ασθένειά του, έχοντας φτάσει να χαρακτηρίζεται καρκινοπαθής τετάρτου σταδίου και έχοντας χάσει πολλά κιλά, ζήτησε από τους πιο στενούς του φίλους του -μεταξύ αυτών και ο 45χρονος- να τον βοηθήσουν να εγκατασταθεί σε ένα καινούργιο διαμέρισμα που νοίκιασε, καταβάλλοντας προκαταβολικά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού 2.500 ευρώ και εξοπλίζοντάς το με καινούργιες οικιακές συσκευές.

Με το πέρασμα του χρόνου, δυσκολευόταν να βγαίνει από το σπίτι του λόγω της ασθένειας, έτσι τρεις γυναίκες τον φρόντιζαν και κάποιοι φίλοι του μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος δολοφόνος.

Στο περιβάλλον του είχε τρεις γυναίκες που εμπιστευόταν, εκ των οποίων η μια φέρεται ότι ήταν πιο κοντά του στις πιο προσωπικές του στιγμές. Η δεύτερη αναλάμβανε να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του, που είχαν σχέση με γραφειοκρατία και υπηρεσίες, και η τρίτη ήταν εκείνη που φρόντιζε για το καθημερινό ποιοτικό φαγητό του, για τα φάρμακά του και τις παυσίπονες ενέσεις που έκανε τακτικά.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-04/18_3.png?itok=X2HwW7OZ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Γερμανό – Παρίστανε,kriti, germano – paristane