Πράγα: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων του μακελάρη της Πράγας - Αυτά είναι τα θύματα (φωτό)

 

 

Σε σοκ ο κόσμος παρακολουθεί τις ειδήσεις που ακολουθούν τις φρικτές δολοφονίες του μακελάρη της Πράγας, που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ 14 άτομα πριν αυτοκτονήσει σε πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Η Τσεχία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την Κυριακή, μετά από το χειρότερο μακελειό στην ιστορία της. Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στη δημοσιότητα για τη δράση του 24χρονου φοιτητή

Ιστορίας είναι ανατριχιαστικές, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει και τη μητέρα του, αφού σκότωσε τον πατέρα του πριν πάει στο πανεπιστήμιο.

 

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σκότωσε ο 24χρονος μακελάρης στην Πράγα

Το CNN δημοσιεύει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα του φοιτητή, που πυροβολούσε από μπαλκόνι αδιακρίτως, πριν αυτοκτονήσει όταν οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν για να τον συλλάβουν.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν αρκετοί νεαροί φοιτητές, ένας αγαπημένος λέκτορας και ένας σεβαστός επικεφαλής τμήματος.

Συνολικά σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι: οι 13 βρέθηκαν νεκροί στον τόπο του εγκλήματος, που περιγράφεται από πολλούς έμπειρους αστυνομικούς ως ο χειρότερος που έχουν δει στην καριέρα τους. Ένα ακόμη θύμα πέθανε αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο δράστης αυτοκτόνησε.

 

Καθώς οι Τσέχοι συνεχίζουν να παλεύουν με το μέγεθος της τραγωδίας -οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σπάνιοι, αν και δεν είναι ανήκουστοι στη χώρα- έρχονται στο φως ιστορίες όσων δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση.

 

Η καθηγήτρια Lenka Hlávková ανάμεσα στα θύματα

 

Το Τμήμα Μουσικολογίας της σχολής ανακοίνωσε ότι η διευθύντριά του Lenka Hlávková ήταν ένα από τα θύματα των πυροβολισμών

 

Among the victims of the shooting in Prague was the musicologist Lenka Hlávková, expert on medieval vocal music. She was a wonderful person & eminent intellectual. Mike Beckerman/NYU was her good friend, he is happy to give interviews to honor her memory.https://t.co/zyJzMWFARo

— Dr Anna Hájková (@ankahajkova) December 22, 2023

 

 

Η Hlávková ήταν γνωστή ειδικός στον μουσικό πολιτισμό της μεσαιωνικής κεντρικής Ευρώπης και το τμήμα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο θάνατός της ήταν μια «εξαιρετικά σκληρή» είδηση.

Ο καθηγητής Jan Dlask σκοτώθηκε από τον δράστη της επίθεσης

Μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών του πανεπιστημίου στο Facebook ανέφερε ότι ένας από τους καθηγητές του, ο Jan Dlask, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα