Σοκάρει το βίντεο με την καμπίνα του άδειου Boeing 777: Σα να πέρασε ανεμοστρόβιλος & σάρωσε τα πάντα - Οι περιγραφές των επιβατών (φωτό)

Σοκάρει το βίντεο με την καμπίνα του άδειου Boeing 777: Σα να πέρασε ανεμοστρόβιλος & σάρωσε τα πάντα - Οι περιγραφές των επιβατών (φωτό)ggakisWed, 05/22/2024 - 09:07

Ένα νεκρός, 30 τραυματίες, σκηνές πανικού και ένα διαλυμένο εσωτερικό αεροσκάφους είναι ο απολογισμός της βουτιάς θανάτου 2.000 μέτρων που έκανε το Boeing 777-300ER της Singapore Airlines στην πτήση

SQ321 με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.

Νεκρός είναι ένας 73χρονος Βρετανός με προβλήματα καρδιάς, που ταξίδευε στην οικονομική θέση μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Πρόκειται για τον Τζόφρι Κίτσεν, παραγωγό μουσικής και παραστάσεων από το Μπρίστολ. Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του, Λίντα, έχει τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας της ωστόσο να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Οι αρχές θα κάνουν νεκροψία στη σορό του νεκρού, ενώ όλες οι ενδείξεις τείνουν στο ότι κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στον αέρα: Νεκρός επιβάτης και 30 τραυματίες σε πτήση από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη - Το αεροπλάνο έπεσε σε κενό αέρος 2χλμ (φωτό & βίντεο)

18 άτομα στο νοσοκομείο

Λίγο μετά τις 6:00 μ.μ. της Τρίτης, ανακοινώθηκε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του, 18 νοσηλεύτηκαν και άλλοι 12 χρειάστηκαν θεραπεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες και το πλήρωμα νοσηλεύτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ.

Οι εθνικότητες των επιβατών έχουν ως εξής: 57 από την Αυστραλία, 2 από τον Καναδά, 1 από τη Γερμανία, 3 από την Ινδία, 2 από την Ινδονησία, 1 από την Ισλανδία, 4 από την Ιρλανδία, 1 από το Ισραήλ, 16 από τη Μαλαισία, 2 από τη Μιανμάρ, 23 από τη Νέα Ζηλανδία, 5 από τις Φιλιππίνες, 41 από τη Σιγκαπούρη, 1 από τη Νότια Κορέα, 1 από την Ισπανία, 47 από το Ηνωμένο Βασίλειο και 4 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αεροπλάνο αντιμετώπισε ξαφνικές ακραίες αναταράξεις όταν πετούσε στα 37.000 πόδια, περίπου 10 ώρες μετά την αναχώρηση. Ο πιλότος κήρυξε επείγουσα ιατρική ανάγκη και έστειλε το αεροσκάφος στην Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15.45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Εκπρόσωπος των Αρχών της Ταϊλάνδης δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι αρκετοί επιβάτες δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν και τους απεγκλώβισαν. Οι έρευνες συνεχίζονται.

¿Cada vez hay más turbulencias? Una #turbulencia severa en un vuelo de Singapore Airlines provocó la muerte de una persona y más de 70 resultaron heridas. Hay estudios que dicen que el aumento de estos movimientos se debe al cambio climático. pic.twitter.com/NkWBscgpx1

— nmásmedia (@nmasmedia) May 22, 2024

Περίπου 100 επιβάτες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για τη Σιγκαπούρη απόψε. Αφού τους παρείχαν φαγητό, θα τους μεταφέρει η Thai Airways μέχρι τον προορισμό τους.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί προέρχονται από κοψίματα στο κεφάλι.

Οι περιγραφές των επιβατών

Ο 28χρονος Dzafran Azmir περιέγραψε στο Reuters την τρομακτική κατάβαση. «Ξαφνικά το αεροσκάφος πήρε κλίση και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», είπε.

Σύμφωνα με τον επιβάτη, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι που βρίσκονται οι αποσκευές, ενώ κάποιοι άλλοι χτύπησαν στα σημεία που βρίσκονται τα εσωτερικά φώτα και οι μάσκες, με αποτέλεσμα να το σπάσουν. Επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν στο πάτωμα ή εκτοξεύθηκαν στο ταβάνι.

«Ακούστηκε ένα απαίσιο ουρλιαχτό»

Ο Άντριου, επιβάτης της πτήσης περιέγραψε στο BBC 5 live την εμπειρία του. «Ήμουν καλυμμένος με καφέ Κατά τη διάρκεια των λίγων δευτερολέπτων της πτώσης του αεροπλάνου, ακούστηκε ένα απαίσιο ουρλιαχτό και κάτι που ακούστηκε σαν γδούπος», ανέφερε.

One person dead after severe turbulence on London-Singapore SIA flight SQ321 dropped about 6000 feet due to an air pocket. One person deadhttps://t.co/8C6Ya22B46 pic.twitter.com/YEK6CwvJPu

— Andrew Darwis (@adarwis) May 21, 2024

Όταν οι αναταράξεις καταλάγιασαν, ο ίδιος βοήθησε μια γυναίκα που «ούρλιαζε από αγωνία» και η οποία είχε «μία πληγή στο κεφάλι της».

Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία του, βρίσκονται σε ειδικό τμήμα του αεροδρομίου Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ.

Διαλυμένο το εσωτερικό του αεροσκάφους

Όπως δείχνει και βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο εσωτερικό του αεροσκάφους φαίνονται μάσκες οξυγόνου που έπεσαν, ανοιχτές καμπίνες αποσκευών, αλλά και αντικείμενα πεσμένα κάτω.

Τα εξαρτήματα της οροφής ξηλώθηκαν και φαίνονται οι σωληνώσεις, ενώ πανικόβλητη, μία αεροσυνοδός, φαίνεται να τρέχει αίμα από τη μύτη της.

Crazy footage shows the aftermath of a Singapore Airlines plane that suffered extreme turbulence during a flight from London. Tragically, one person, a 73-year-old British man, died, "likely" from a heart attack.

53 passengers and one crew member were also Injured during the… pic.twitter.com/ccNbLJtIc2

— Morbid Knowledge (@Morbidful) May 21, 2024

Σε τρία λεπτά «έπεσε» 6.000 πόδια ή 2.000 μέτρα

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά έχοντας διασχίσει τον κόλπο της Βεγγάλης.

Η πτήση μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Singapore Airlines, που εξέφρασε βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

#Breaking
Singapore Airlines flight SQ321 dropped about 6000 feet due to an air pocket. One person dead. Must have been incredibly scary #singaporeairlines #sq321

https://t.co/d8gwFp49aY

— Danish (@kohkun654) May 21, 2024


https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/aeropl.png?itok=8rW_2rol
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκάρει, Boeing 777,sokarei, Boeing 777