Σοκάρουν τα βίντεο από το μακελειό στην Πράγα: Πηδούν από τα παράθυρα φοιτητές, τρέχουν να σωθούν - Το χρονικό που κόστισε τη ζωή σε 15 άτομα, δείτε

Ένα νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, κυκλοφόρησε στα social media.

 

Σε αυτό το βίντεο φαίνονται τρομοκρατημένοι φοιτητές κρεμάστηκαν στο περβάζι για να σωθούν όταν ο 24χρονος David Kozak. Οι φοιτητές στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον μακελάρη της Πράγας, αφού κρεμάστηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και μπήκαν στον κάτω όροφο.

 

New Footage of the Mass Shooting #Praha

#Prague #ČeskáRepublika #Česko #CzechRepublic #Czech #SHOOTING #Europe #massshooting#BREAKING_NEWS prag çekya

pic.twitter.com/Fo6ye0FtsA

— Musa Kayrak (@musakayrak) December 21, 2023

 

Επίσης, έως και 200 μαθητές μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος στον δρόμο προς μια γκαλερί σύγχρονων τεχνών, όπως μετέδωσε το BBC.

Οι φοιτητές της σχολής, όπως και οι φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, επρόκειτο να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους εξάμηνο αύριο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

Here are some images of the #Terrible day of yesterday #Prague #Praga #shooting #pragueshooting pic.twitter.com/wLj469qZS1

— HEY WORLD (@HeyWorldNewss) December 22, 2023

 

Σημειώνεται ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας.

 

El tiroteo en una universidad de #Praga ocasionó 15 víctimas fallecidas y otros 25 heridos, 10 de ellos de gravedad, confirmó el jefe de policía de #Praga, Martin Vondrasek. pic.twitter.com/4ritsZMQ9Q

— El Titular Noticias (@TitularNoticias) December 22, 2023

 

Ο δράστης o οποίος άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο, ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου ενώ ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός νωρίτερα, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Μέρα εθνικού πένθους

Η Τσεχική Δημοκρατία κήρυξε το Σάββατο εθνική ημέρα πένθους, ενώ ο πρόεδρος Πετρ Πάβελ εξέφρασε τη «μεγάλη θλίψη» και την «οργή του για την εντελώς αχρείαστη» απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία «εξουδετερώθηκε», πιστεύεται ότι σκότωσε επίσης τον πατέρα του και ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες μαζικές εκτελέσεις στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία με 15 νεκρούς και 24 τραυματίες.

H πρεσβεία της Ελλάδος στην Πράγα ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, ενημερώνοντας τους Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα να αποφεύγουν τη μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

 

 

Το χρονικό της φρίκης

Όλα έγιναν στο περίβλεπτο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, όπου λίγο αγρότερα βρέθηκε νεκρός στον ίδιο χώρο ο 24χρονος φοιτητής – δράστης, ανακοίνωσαν οι αρχές, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια επίθεση «διεθνούς τρομοκρατίας».

 

The gunmen who killed more than 15 people in #Prague has been identified as university student David Kozak. Gas bombs, ammunition + pyrotechnics were allegedly found in the basement of his house. Reports allege he had psychological problems pic.twitter.com/s9QhYRlieq

Keywords
Τυχαία Θέματα