Climathon – Αγία Παρασκευή με θέμα «Νερό, Φύση και Άνθρωπος» στις 2/12

Μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, φιλοξενεί η Αγία Παρασκευή το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τη δράση Climathon, που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, τη Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ του Δήμου Αγίας Παρασκευής και με την υποστήριξη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Αθηνών.

Το Climathon είναι ένα ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική αλλαγή. Η πρόκληση του Climathon στην Αγία Παρασκευή είναι: «Νερό, Φύση και Άνθρωπος». Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων» το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το Climathon αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Επιδίωξη του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των Δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, το Climathon έχει διοργανωθεί σε 11 πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Αγία Παρασκευή, Θήβα, Λάρισα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο και Μυτιλήνη) με την καθοδήγηση της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ.

Οι πολίτες, με την καθοδήγηση των μεντόρων, καλούνται να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Τα βραβεία για τις καλύτερες ομάδες είναι:

1η ομάδα: Χρηματικό βραβείο αξίας 1.200 ευρώ, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.2η ομάδα: Χρηματικό βραβείο αξίας 800 ευρώ, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.3η ομάδα: Χρηματικό βραβείο αξίας 500 ευρώ, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.zoumeydanika.gr.

The post Climathon – Αγία Παρασκευή με θέμα «Νερό, Φύση και Άνθρωπος» στις 2/12 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα