Αυτοδιοικητικοί μπελάδες, ειδικά τέλη και αποχωρήσεις των «παλιών»

[email protected]

Διόλου εύκολα δεν ξεκινά η νέα δημοτική περίοδος για παλιούς και νέους δημάρχους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την ώρα που στο Μαρούσι σκέφτονται το περιβαλλοντικό τέλος που επέβαλε το Χαλάνδρι, ενώ στην Αγία Παρασκευή κάποιοι «αποχαιρετούν τα όπλα».

Μετ΄ εμποδίων θα μπει η νέα δημοτική περίοδος

Με ακραίες μεταβολές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος οδεύουμε προς

τα Χριστούγεννα, ανεβοκατεβάζοντας ρούχα από τις ντουλάπες μας. Ακραία ευμετάβλητη όμως και ειδησεογραφία στα Βόρεια της Αθήνας, όπου ναι μεν αυτή την περίοδο κυριαρχούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο στο πίσω μέρος των σκέψεων παλιών και νέων δημάρχων είναι η νέα δημοτική περίοδος, που μόνο εύκολα δεν ξεκινά.

Η κατάργηση των νομικών προσώπων των Δήμων και η επιβάρυνση για την ταφή των απορριμμάτων είναι μόλις δύο από τους πολλούς πονοκεφάλους που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημοτικές αρχές και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών από τη νέα χρονιά. Και οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους (6+1 σε αναμονή της δικαστικής απόφασης), οι οποίοι επιθυμούν να δείξουν απτό έργο με το… καλημέρα της θητείας τους, προκειμένου αφενός να μη φανούν ανακόλουθοι με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και αφετέρου για να κερδίσουν τις πρώτες (και, πολλές φορές, καθοριστικές) εντυπώσεις.

Ζήλεψαν το ειδικό τέλος του Χαλανδρίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συζήτησης που γινόταν για τα δημοτικά τέλη, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στο ειδικό τέλος (0,3 ευρώ ανά τ.μ.) που επέβαλε ο Δήμος Χαλανδρίου στους πολίτες του, τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιηθούν για την απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Ο κ. Αμπατζόγλου τη βρήκε «καλή ιδέα» και, μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στο Μαρούσι στο άμεσο μέλλον.

Κατ’ αρχήν θετική εμφανίστηκε και η Κατερίνα Ψάλτη (επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι), η οποία είπε ότι έχει κάνει μια μεγάλη μελέτη πάνω σε κάτι ανάλογο, την οποία και θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποχωρήσεις… παλιοσειρών στην Αγία Παρασκευή

Σε ένα άλλο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε «αποχαιρετισμούς στα όπλα» για τον Διονύση Λέκκα (από την παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας), Δημήτρη Κονταξή (από την παράταξη Νίκη των Πολιτών) και Ανδρέα Γκιζιώτη (από τη Λαϊκή Συσπείρωση), οι οποίοι δεν θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι την επόμενη περίοδο. Οι δύο πρώτοι θα βρεθούν εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου ακούσια, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Γκιζιώτη, που -όπως είπε ο ίδιος- ακόμη και αν η παράταξη εξέλεγε και δεύτερο δημοτικό σύμβουλο, θα έμενε έναν χρόνο και θα παραχωρούσε τη θέση του σε κάποιον νεότερο συνάδελφο.

Εξάλλου, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της παράταξης έχει γράψει πολλά αυτοδιοικητικά χιλιόμετρα, με την παρουσία του να αφήνει ιδιαίτερο στίγμα στις συνεδριάσεις του Σώματος.

The post Αυτοδιοικητικοί μπελάδες, ειδικά τέλη και αποχωρήσεις των «παλιών» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδιοικητικοί,aftodioikitikoi