Αγιασμός για τη νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός της νέας και ενεργειακά αναβαθμισμένης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (Χρήστου Λαδά 18, Κηφισιά).

Στη νέα πτέρυγα κάνουν σήμερα μάθημα δύο τάξεις, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και οι άλλες τρεις τάξεις. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Λειτουργεί, επίσης, το ένα από τα δύο εργαστήρια, ενώ σύντομα θα δοθούν  προς χρήση η αίθουσα εκδηλώσεων, η βιβλιοθήκη και οι υπόλοιποι χώροι. 

Η κατασκευή

του κτηρίου ήταν χρόνιο αίτημα των Αλωνίων προκειμένου να καλυφθούν οι κτηριακές-εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Ο Δήμος Κηφισιάς το 2017 ανέλαβε την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του σχολείου, ενώ το 2021 ενέταξε το έργο στο  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 ευρώ.

Η δημοτική αρχή, μάλιστα, προχώρησε και σε ένα βήμα επιπλέον, αφού συνδύασε την κατασκευή της νέας πτέρυγας με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση. Στο δώμα υπάρχει ο εξοπλισμός με τον οποίο το κτήριο είναι ενεργειακά αυτόνομο (ελάχιστου σχεδόν μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος).

The post Αγιασμός για τη νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγιασμός, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς,agiasmos, 1o dimotiko scholeio kifisias