Άγγελος Παλαιοδήμος: Σχέδιο και κανόνες για την πλατεία Νέας Πεντέλης

Τον τελευταίο (προεκλογικό γαρ) χρόνο, η πλατεία της Νέας Πεντέλης έχει γίνει ξανά αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης από αυτοδιοικητικούς “παράγοντες”, μέσα σε ένα περιβάλλον φημολογιών, καφενειακών διαλόγων, παραταξιακής προπαγάνδας και ανέφικτων εξαγγελιών. Απέναντι σε όλα αυτά τολμούμε, για ακόμα μια φορά, ως Δημοτική Παράταξη που θέλει να αλλάξει νοοτροπίες οι οποίες μας έχουν κρατήσει πίσω για πολλά χρόνια, να διατυπώσουμε δημόσια και ξεκάθαρα τις ρεαλιστικές απόψεις μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Λέμε ΟΧΙ στο έργο του υπόγειου parking στην Πλατεία Νέας Πεντέλης,
αφού ένα τέτοιο έργο θα καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική και θα αλλάξει εντελώς τη φυσιογνωμία της περιοχής. Προφανώς, η δημοτική αρχή έχει διαφορετική οπτική για το θέμα και ανέθεσε την εν λόγω μελέτη, μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε μόνο ΜΙΑ (1) εταιρεία (ΑΔΑ: Ψ1Ι8ΩΞ3-Φ55), με έκπτωση 3,97% έναντι 1.029.714,60 € (μόνο για τη μελέτη)!!!Λέμε ΝΑΙ σε μελέτες ανάπλασης των δρόμων πέριξ της πλατείας και σε ακτίνα 100 μέτρων, μετά από διαβούλευση και αφού προηγηθεί η ψήφιση της κυκλοφοριακής μελέτης, που ενώ έχει ανατεθεί από τον Μάρτιο του 2021 η δημοτική αρχή δεν φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Είπαμε ΟΧΙ (κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 27/6/2023) στη μελέτη ανάπλασης της οδούς Αγ. Παρασκευής, που έγινε χωρίς καμία διαβούλευση και η εφαρμογή της θα έστελνε περισσότερους πελάτες στο υπό μελέτη υπόγειο parking.Λέμε ΝΑΙ στην – με κανόνες και έλεγχο – ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα οριοθετημένα παρτέρια της Πλατείας Νέας Πεντέλης, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και με αυστηρή οριοθέτηση του χώρου που δύναται να καταληφθεί, ανεμπόδιστη κίνηση, πρόσβαση όλων των πολιτών στους ελεύθερους χώρους και  δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων Δημόσιας Χρήσης (Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, απορριμματοφόρα κτλ). Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία και όχι άναρχη τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και των ειδών σκίασης που θα χρησιμοποιηθούν και απομάκρυνσή τους το βράδυ και τις ώρες που δε λειτουργούν, ενώ η καθαριότητα του χώρου και η προστασία του φυτεμένου χώρου θα γίνεται υπ’ ευθύνη των καταστηματαρχών. Εξυπακούεται η αυστηρή τήρηση των τετραγωνικών μέτρων που παραχωρούνται και ο έλεγχος της αρμόδιας υπηρεσίας (Υγειονομική Υπηρεσία Περιφέρειας) όσον αφορά στη δυναμικότητα  του καταστήματος για την εξυπηρέτηση των επιπλέον πελατών που προκύπτουν από την ενδεχόμενη παραχώρηση. Η συγκεκριμένη θέση μας έχει οριζόντια ισχύ για όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου μας (βλέπε παρόμοιες παραχωρήσεις που έχουν ήδη γίνει στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια).

Επιπλέον των παραπάνω, προτείνουμε τα έσοδα από τις παραχωρήσεις χώρου των καταστημάτων της πλατείας Νέας Πεντέλης να μπαίνουν σε ξεχωριστό κωδικό εσόδων στον Προϋπολογισμό και να ισοσκελίζονται με ξεχωριστό κωδικό εξόδων, για δαπάνες που θα αφορούν ΜΟΝΟ στη συντήρηση και στον καλλωπισμό της πλατείας. Με βάση την απόφαση 117/2022 «Καθορισμός τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2023» (ΑΔΑ: ΨΧΟΔΩΞ3-ΩΘΝ), η χρέωση είναι 45,00€/τ.μ. ετησίως. Στα καταστήματα πέριξ της πλατείας έχουν μέχρι σήμερα παραχωρηθεί περίπου 240 τ.μ. στις πρασιές των κτιρίων. Έτσι, η διάθεση επιπλέον έκτασης 240τ.μ. στους οριοθετημένους χώρους των παρτεριών της πλατείας, που αποτελεί λιγότερο του 4% της συνολικής έκτασης των 7.000τ.μ, θα διπλασιάσει τα έσοδα προς όφελος της πλατείας.

Εν όψει και των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, καλούμε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να διατυπώσουν τη θέση τους σε σχέση με αυτό το θέμα, που αφορά το σύνολο των κατοίκων της Νέας Πεντέλης. Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους δημότες.

The post Άγγελος Παλαιοδήμος: Σχέδιο και κανόνες για την πλατεία Νέας Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα