Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς

Η φετινή Έκθεση Αγιογραφίας, που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Κηφισιάς και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, άνοιξε τις πύλες της με οικοδέσποινα τη δασκάλα Αγιογραφίας Μαρία Καρδαρά στη Βίλα Κώστα, ακριβώς την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής (των Αγίων), που αποτελεί κορυφαίο γιορτινό γεγονός για την χριστιανοσύνη.

Στη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιηθήκαν διαδικτυακές ομιλίες, ενώ προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον βίο των δύο Αγίων. Όπως αναφέρει

η δημοτική αρχή, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ερυθραίας με την κατανυκτική ομιλία ζέστανε τις καρδιές όλων.

Εκθέματα, εικόνες βυζαντινές, συνθέσεις και θρησκευτική ζωγραφική έκλεψαν το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι σημαντική ήταν και η προσφορά μαθήτριας του Εργαστηρίου Αγιογραφίας, καθώς εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου,  λαχνοθέτηθηκε υπέρ του παρεκκλησιού του Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς χάρη και στον Σύλλογο Κεφαλαρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοτική από τους πρώτους που έσπευσαν να τιμήσουν και να συγχαρούν την κ. Καρδαρά και τους εκθέτες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κεχρής, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς κ.ά.

The post Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα