Άρης Κωστούλης: Την ώρα της κρίσης χρειάζονται ηγεσίες με… εκτόπισμα

Την ώρα της κρίσης και όσο αυτή διαρκέσει (το αμέσως μετά έχει προστιθέμενη αξία) από τη θέση του πολίτη – παρατηρητή διακρίνω, από εμφανή θέση, την αγωνιώδη προσπάθεια του αυτοδιοικητικού και πολιτικού, κυρίως, προσωπικού να επωφεληθεί, να ενισχύσει την εικόνα του, και γι’ αυτό αλληλοσπρώχνεται ποιος θα πλειοδοτήσει με δηλώσεις (λόγια του αέρα) υπέρ της αναγκαιότητας αφύπνισης και στήριξης του δημόσιου φορέα υγείας!  

Γράφει ο Άρης Κωστούλης*

Το τι θα γίνει αμέσως μετά τη κρίση και αν αυτές οι δημόσιες δηλώσεις-δεσμεύσεις

τους, από όπου και αν εκκινούν, θα τύχουν άμεσης υλοποίησης, μένει να αποδειχθεί! Αν στέρξουν, καλοδεχούμενες για όλους.

Ποιοι όμως πλειοδοτούν;

Αυτοί που, μόλις πριν τη κρίση της πανδημίας, αδιαφορούσαν επιδεικτικά, αυτοί που απεργάζονταν σχέδια ξεχαρβαλώματος του δημόσιου συστήματος υγείας -που περιλάμβαναν το κλείσιμο νοσοκομείων, την αξιοποίηση, από ιδιώτες, του δημόσιου εξοπλισμού και των υποδομών υγείας, αυτοί που παρακινούσαν την ανάδειξη των ΣΔΙΤ ως τη κορυφαία επιλογή! Αυτοί, που ακόμη και σήμερα, προστατεύουν -άραγε για ποιον σπουδαίο λόγο;- το ιδιωτικό σύστημα υγείας για να μην «μολυνθούν» οι υποδομές του, αλλά και αυτοί που συνεχώς εφεύρουν φαιδρά και τρομερά επινοήματα.

Τούτη την ώρα μπορεί και να μην χρειάζονται λόγια… Ωστόσο, οι πολίτες οφείλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αυριανή μέρα, για το μέλλον τους! Αυτή τη φορά, επειδή τους αφορά, θα χρειαστεί να αναδείξουν, επιτέλους και σε όλα τα επίπεδα, ηγεσίες με «εκτόπισμα», με αυθεντικά πολιτικά προσόντα και μακριά από… στημένα.

Πολιτικές ηγεσίες με αίσθημα ευθύνης, με διάθεση να συγκρουστούν πραγματικά με τους «νταβατζήδες», την παραπληροφόρηση, τις εκτροπές στην αγορά (κυρίως στην αγορά εργασίας), αλλά και την παραβατικότητα της κοινωνίας.

Ηγεσίες που θα κινούνται χωρίς την επίβλεψη ειδικών συμβουλών, δεν θα υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και δεν θα κάνουν δεύτερες σκέψεις μπρος στο δημόσιο συμφέρον.

Πρωτίστως δεν θα εντάσσουν την κρίση στη στρατηγική της καριέρας τους και στην ενίσχυση του προφίλ τους.

Ηγεσίες, πολιτικές και μη , με αυτά τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά πρέπει να απαιτήσουν οι πολίτες αμέσως μετά την κρίση, προκειμένου, και επιτέλους, να νοιώσουν ασφαλείς μπρος σε μια ακόμη νέα κρίση, οποιαδήποτε στιγμή αν κοπιάσει και μας επισκεφθεί…

* Κάτοικος Ψαλιδίου Αμαρουσίου

The post Άρης Κωστούλης: Την ώρα της κρίσης χρειάζονται ηγεσίες με… εκτόπισμα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα