«Μπροστά οι ανάγκες μας» το κεντρικό σύνθημα στη διαδήλωση κατά τις ακρίβειας στη Νέα Ιωνία

«Μπροστά οι ανάγκες μας! Όλοι στον δρόμο για τα δικαιώματα και τη ζωή μας». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα με το οποίο διαδήλωσαν εργαζόμενοι από τους χώρους δουλειάς, συνταξιούχοι, μαθητές και νεολαία της Νέας Ιωνίας κατά της ακρίβειας το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε στη δήλωσή του:

«Είμαστε σήμερα εδώ, στη Νέα Ιωνία, όλοι ενωμένοι σε

μία μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό σύστημά τους που κάνουν αβίωτο τον βίο για τον ελληνικό λαό, για τα λαϊκά στρώματα. Παλεύουμε οργανωμένα ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις μισθών, για αυξήσεις συντάξεων, για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, να σταματήσει αυτή η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί ο ενιαίος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να πάψουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί και βεβαίως να υπάρξει γενναία κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον τομέα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας για τα παιδιά μας και μία σειρά άλλα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος που βάζουν και οι φορείς της Νέας Ιωνίας. Βροντοφωνάζουμε ξανά ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 19 σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, φωνάζονται συνθήματα όπως «Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός, πάντα την πληρώνει ο λαός», «Τέρμα πια στην κοροϊδία – δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία».

Επίσης, τα σωματεία κάλεσαν στη συγκέντρωση ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα.

«Δεν πάει άλλο με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις που οδηγούν κάθε 10 του μήνα να μένουμε άφραγκοι» σημείωσε, στην παρέμβασή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας Πέτρος Αλέπης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου. Κατήγγειλε δε «την ακρίβεια και τη φορολεηλασία με την οποία κυβέρνηση, αλλά και δημοτική αρχή, εξαφανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών, τους πλειστηριασμούς που απειλούν την πρώτη κατοικία, τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, τον κίνδυνο να οδηγηθεί το Κέντρο Υγείας σε κλείσιμο, τα κακοσυντηρημενα ή ασυντήρητα σχολεία».

«Καλούμε όλους τους εργατικούς – λαϊκούς φορείς του Δήμου μας να μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η δύναμη του λαού βρίσκεται στην ενότητα και την πάλη του».

Με στοιχεία και βίντεο από το 902.gr

The post «Μπροστά οι ανάγκες μας» το κεντρικό σύνθημα στη διαδήλωση κατά τις ακρίβειας στη Νέα Ιωνία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα