Χάσαμε την απαρτία (Αγία Παρασκευή), μπλέξαμε με τους γονείς (Κηφισιά), μπερδεύτηκαν οι κορδέλες (Πεντέλη) και ακονίζουμε ξίφη (Χαλάνδρι)

[email protected]

Στα… κρύα του λουτρού μάς άφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, αφού δεν κατάφεραν να κάνουν απαρτία στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεν ήταν μόνο οι απουσίες από πλευράς αντιπολίτευσης (που έχει και την πλειοψηφία στο Σώμα) που απέτρεψαν τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των παρισταμένων μελών, αλλά και οι αρκετές απουσίες από πλευράς δημοτικής αρχής!

Και όχι τίποτε άλλο, αλλά είχαμε… ακονίσει και τις γραφίδες για να δούμε τι θα ειπωθεί στη συζήτηση για τον καθορισμό των δημοτικών

τελών για το 2023. Γιατί ναι μεν η είδηση ότι θα παραμείνουν σταθερά -μετά και τη σφοδρή αντίδραση της παράταξης του Γιάννη Μυλωνάκη (Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής) στα διλήμματα του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά– είχε κυκλοφορήσει στην πόλη, αλλά όλοι περιμέναμε πώς θα «μετέφραζε» η κάθε πλευρά την… οπισθοχώρηση της διοίκησης.

Οψόμεθα…

***

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στον Δήμο Χαλανδρίου μεταξύ της διοίκησης του Σίμου Ρούσσου και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και υποψηφίου δημάρχου Χάρη Ρώμα. Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην πόλη και η ενημέρωση από πλευράς δημάρχου για την κατάσταση των κοινωνικών δομών έδωσαν αφορμή στον επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι στο Φως να «καρφώσει» τη δημοτική αρχή ότι χρεώνει τους πολίτες, μην αξιοποιώντας σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Ρούσσος δεν άφησε, βέβαια, την πρόκληση αναπάντητη χρεώνοντας στον κ. Ρώμα «κακές προθέσεις», αλλά και έλλειμμα ενημέρωσης για τα πράγματα της πόλης.

Για να δούμε αν τελικώς αυτό θα είναι το «δίπολο» των προσεχών εκλογών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ένταση των αντιπαραθέσεων…

***

«Η νίκη έχει 100 πατέρες, η ήττα είναι ορφανή» έλεγε ο Ιταλός πολιτικός Γκαλεάτσο Τσιάνο και η ρήση φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή και στον Δήμο Πεντέλης. Εκεί δεν έχουμε 100 «πατέρες», αλλά τρεις, η δε νίκη αποτυπώνεται στο μεγάλο έργο αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης, που φαίνεται επιτέλους να ξεμπλοκάρει.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά πανηγυρίζει για τη συμβολή της διοίκησής της στην εξέλιξη του έργου, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου την ψέγει γιατί λησμονεί ότι ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή που έθεσε τα «θεμέλιά» του, ενώ ο Άγγελος Παλαιοδήμος (επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020) σπεύδει να θυμίσει τη δική του «καταλυτική συμβολή» στη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

Λέτε να τους δούμε και τους τρεις να κρατούν το ψαλίδι που θα κόψει την κορδέλα στην τελετή εγκαινίων;

***

Σε υψηλούς τόνους τα… είπαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων της Κηφισιάς με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξη Μακρή, με αφορμή τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων. Οι γονείς καταγγέλλουν τον αντιδήμαρχο ό,τι αφενός προσπαθεί να πείσει για την αναρμοδιότητα της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται για το θέμα και αφετέρου ότι δίνει αόριστες απαντήσεις στις συγκεκριμένες επισημάνσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Πάντως, οι γονείς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «καταθέσουν τα όπλα» και ήδη προσανατολίζονται σε συνάντηση και με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, αφού προετοιμάσουν το «οπλοστάσιό» τους…  

The post Χάσαμε την απαρτία (Αγία Παρασκευή), μπλέξαμε με τους γονείς (Κηφισιά), μπερδεύτηκαν οι κορδέλες (Πεντέλη) και ακονίζουμε ξίφη (Χαλάνδρι) appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα