Δημοκρατική Συνεργασία: Πολιτική προστασία σημαίνει πρόληψη αλλά… η πρόληψη μετατίθεται για την επόμενη διοίκηση

Εδέησε 1η Αυγούστου 2023, έπειτα από αίτημα 22 συμβούλων της αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα μέτρα πρόληψης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης για την αντιπυρική περίοδο Μαΐου – Σεπτέμβριου.

Είναι προφανές ότι αν δεν υποχρεούτο από το αίτημα η πρόεδρος, το θέμα δεν επρόκειτο να έρθει.

Παρότι η Δήμαρχος προσπάθησε με πολλά «θα»!!! να «φτιασιδώσει» την εικόνα του Δήμου και να καθησυχάσει, ήταν εμφανές ότι πόρρω απέχουμε από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας.

«Μας φύλαξε ο Θεός», μέχρι τώρα, ας

προσευχηθούμε να μας φυλάξει δύο μήνες ακόμα, ήταν η ευχή του υποψηφίου Δημάρχου κου. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Με διεύθυνση πολιτικής προστασίας χωρίς διευθυντή και δύο μόνο εργαζόμενους στη διεύθυνση, με οχήματα με προβλήματα γιατί δεν έχει γίνει ακόμα αναμόρφωση προϋπολογισμού κατά τη Δήμαρχο (για τις φιέστες όλα προβλέφθηκαν έγκαιρα φυσικά), με αδειούχους υπευθύνους σε κατηγορία συναγερμού 5, με ακαθάριστα 180 ακόμα οικόπεδα, πώς να μην επικαλείται κανείς την εξ’ ουρανού βοήθεια;

Σε αντίθεση με τις ολιγωρίες της διοίκησης, οφείλουμε να εξάρουμε την αυταπάρνηση εργαζομένων και εθελοντών για την προστασία των συμπολιτών μας.

Παρότι δεν έχουν, στο βαθμό ετοιμότητας που πρέπει, τα οχήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό (βάζουν κι από την τσέπη τους ακόμη) αποτελούν παράγοντα ελπίδας και σιγουριάς, για το ρόλο που έχουν αναλάβει.

Για εμάς η πολιτική προστασία είναι κάτι σαν τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, τόνισε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

«Είμαστε σε πόλεμο, ειδικά στο Δήμο μας, με απρόβλεπτο και αόρατο εχθρό. Μία επιλογή υπάρχει: Ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης, με ό,τι κόστος κι αν έχει, συνέργειες με όμορους δήμους και με το ΣΠΑΠ, γιατί η φωτιά δεν έχει σύνορα. Απαιτείται επένδυση σε πολλαπλά επίπεδα: ανθρώπινο δυναμικό, μηχανοκίνητο εξοπλισμό, υποδομές (δεξαμενές κ.α.), έξυπνα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης (αισθητήρες, θερμικές κάμερες, ντρόουνς), ενίσχυση του εθελοντισμού»

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πεντέλης

The post Δημοκρατική Συνεργασία: Πολιτική προστασία σημαίνει πρόληψη αλλά… η πρόληψη μετατίθεται για την επόμενη διοίκηση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα