Δημοκρατική Συνεργασία: Βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ala carte «πράσινες» ευαισθησίες

Η κα Κεχαγιά βρήκε ένα νέο παιχνίδι να παίζει. Προσπαθεί να μας πείσει για τον καινούριο στρατηγικό στόχο για «κλιματικά ουδέτερη πόλη ως το 2030».

Λες και ο Δήμος μας είναι μόνος του, ένα απομονωμένο σύστημα στη Βόρεια Αθήνα και δεν είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος, είτε η συζήτηση αφορά την τοπική και υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων είτε αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων είτε τη διαχείριση του αέρα, κλπ.

Η πρωτοβουλία, εμφανώς προεκλογική σε εθνικό και δημοτικό επίπεδο, δήθεν περιβαλλοντικής ευαισθησίας

έχει σχεδιαστεί για να αποσπάσει την προσοχή από άλλες περιβαλλοντικές αστοχίες της σημερινής δημοτικής αρχής ή απλώς έχει στόχο να νομιμοποιήσει και δρομολογήσει προειλημμένες αποφάσεις για “πράσινα” επιχειρηματικά σχέδια σε συνεργασία με τους συνήθεις υποστηρικτές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Που ήταν η περιβαλλοντική ευαισθησία όταν έπρεπε να γίνει δημόσια διαβούλευση σχετικά με το επονομαζόμενο «master plan» για το Πεντελικό; Αυτό που περιλαμβάνει φαραωνικού μεγέθους κατασκευές επάνω στο βουνό, με σοβαρότατες επιβαρύνσεις για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ή με το χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που επίσης ουδεμία διαβούλευση προηγήθηκε; Πού πήγε η περιβαλλοντική ευαισθησία όταν ανακοινώθηκε η μελέτη για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης; Ο σκόπιμος αποκλεισμός των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου από αυτή τη διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι ενδεικτικός για τα πραγματικά κίνητρα σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας της διοίκησης του δήμου

Η κα Κεχαγιά με τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές φιέστες της επιχειρεί να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα, ότι έργα επί έργων εκτελούνται ή έχουν εξασφαλιστεί, ακόμη και αν δεν είναι του Δήμου μας αλλά άλλων φορέων, ή – χειρότερα – ακόμη και αν δεν χρειάζονται, ενώ σημαντικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών παραβλέπονται πολύ βολικά.

Στον δημοτικό συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία πιστεύουμε στην ίση μεταχείριση και δίκαιη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για όλα τα σημαντικά θέματα.

Πιστεύουμε ότι μια διαφανής δημοκρατική διαδικασία, χωρίς αποκλεισμούς, είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για την πόλη μας. Η δημόσια διαβούλευση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατικής διακυβέρνησης, είναι η βάση για το σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων και όχι διαδικασία για νομιμοποίηση προειλημμένων

Κάθε σχέδιο για το μέλλον του δήμου μας θα πρέπει να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και ανοιχτό διάλογο.

Δεσμευόμαστε για την προώθηση των δημοκρατικών αξιών κι έχουμε επιλέξει ως αποστολή μας να εργαστούμε συλλογικά για την ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης μας, διασφαλίζοντας ότι οι φωνές και οι ανησυχίες των πολιτών και ακούγονται και γίνονται σεβαστές.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πεντέλης

The post Δημοκρατική Συνεργασία: Βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ala carte «πράσινες» ευαισθησίες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα