Δήμος Πεντέλης: Διανομή αλατιού και θερμαινόμενοι χώροι ενόψει της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο Δήμος Πεντέλης ενόψει πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων.

Την Κυριακή (18/1) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, με τη συμμετοχή της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Μπούρα, των αρμοδίων αντιδημάρχων ανά δημοτική ενότητα, του συμβούλου της δημάρχου αντιστράτηγου ε.α. Αναστάσιου Βλάχου, των προϊσταμένων των αρμοδίων διευθύνσεων του Δήμου κι εργαζομένων, εθελοντών,

εντεταλμένων συμβούλων και του άμισθου συμβούλου ειδικού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, τέως δημάρχου Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη.

Στη σύσκεψη ελήφθησαν αποφάσεις και δόθηκαν οδηγίες, μεταξύ άλλων, σε θέματα που αφορούν κυρίως στη διαθεσιμότητα των εκχιονιστικών μηχανημάτων και προσωπικού κατά Δημ. Κοινότητα και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων διάνοιξης και την κατάταξη των δρόμων σε Α-Β-Γ προτεραιότητα κατά Δημ. Κοινότητα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η προτεραιότητα των τεσσάρων νοσοκομείων (Παίδων, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Σισμασμόγλειο, 414 ΣΝΕΝ), ώστε να παραμείνουν συνεχώς ανοιχτά και τέθηκαν αναλυτικά τα δρομολόγια των κεντρικών δρόμων για τις τρεις δημοτικές κοινότητες, η λειτουργία των σταθερών και κινητών ΚΕΠΙΧ και η υγειονομική υποστήριξη και τα οχήματα επιφυλακής ανά Δημ. Κοινότητα για την εξυπηρέτηση των αναξιοπαθούντων πολιτών.

Η δήμαρχος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο στόλος οχημάτων του Δήμου είναι περιορισμένος, με διαθέσιμα 2 Unimog U400 με μαχαίρι και αλατιέρα, 4 ημιφορτηγά 4Χ4 με μαχαίρι και αλατιέρα, το ένα παραχωρημένο από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, 1 JCB και 2 BoBcat, τα οποία δεν συνιστούν επαρκή αριθμό οχημάτων για ανταπόκριση του Δήμου σε περίπτωση έντονων σε διάρκεια χιονοπτώσεων, καθώς όλα τα υπόλοιπα οχήματα που έχουν παραληφθεί είναι χαλασμένα και γι’ αυτό έχουν ενημερωθεί οι αντίστοιχοι αρμόδιοι φορείς για να συνδράμουν. Ωστόσο, υπογράμμισε η δήμαρχος, «γίνεται παράλληλα μία μεγάλη προσπάθεια επιδιόρθωσης όλων των διαθέσιμων οχημάτων, ώστε ο Δήμος Πεντέλης να αποκτήσει έναν δυνατό και αξιοπρεπή στόλο».

Οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να προμηθευτούν αλάτι για τις ανάγκες αποχιονισμού των εξωτερικών χώρων της οικίας τους από τα παρακάτω σημεία διανομής:

Δ.Κ. Πεντέλης:

Δημοτικό κατάστημα Πεντέλης, Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2 & Λεωφόρος Βενιζέλου ΕλευθερίουΠλατεία Αγίας Τριάδας.

Δ.Κ. Νέας Πεντέλης:

Δημοτικό κατάστημα Νέας Πεντέλης, Αγίας Παρασκευής 22Τέρμα λεωφορείων στον Άγιο Σύλλα,

Δ.Κ. Μελισσίων:

Δημοτικό κατάστημα Μελισσίων, Καλαμβόκη 2αΧώρος αποθήκης ΝΙΕΝ.Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι χώροι που λειτουργούν για να φιλοξενήσουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι εξής:

Α. Το κτήριο του δημαρχείου Πεντέλης, Καλαμβόκη 2α , Μελίσσια, τηλ. 213 2050099 και 213 2050098.
Β. Το κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης, Αγίας Παρασκευής 22, Νέα Πεντέλη, τηλ.213 2140500.
Γ. Το κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2 και Λ. Βενιζέλου Ελευθερίου, τηλ. 213 214060.
Δ. Το Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο – Κολυμβητήριο Μελισσίων, Αλ. Παναγούλη 9 και Υψηλάντου, Μελίσσια τηλ. 210 8104082.

Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης:

Δημοτικό κατάστημα Μελίσσιων: 213-2050000Δημοτικό κατάστημα Νέας Πεντέλης: 213 2140544Δημοτικό κατάστημα Πεντέλης: 2132140600

The post Δήμος Πεντέλης: Διανομή αλατιού και θερμαινόμενοι χώροι ενόψει της κακοκαιρίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Πεντέλης, Διανομή,dimos pentelis, dianomi