Δύο νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συμπίεσης μπήκαν στα Βριλήσσια

Ένα ακόμα βήμα για την αισθητική αναβάθμιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη κάνει ο Δήμος Βριλησσίων με την τοποθέτηση δύο νέων συστημάτων υπογειοποιημένων κάδων συμπίεσης, που το καθένα εξυπηρετεί τέσσερα ρεύματα απορριμμάτων.

Τα νέα συστήματα εγκαταστάθηκαν σε πλευρικά σημεία της πλατείας Αναλήψεως, επί των συμβολών των οδών Αναλήψεως-Γράμμου και 28ης Οκτωβρίου-Εθν. Αντιστάσεως, ενώ ήδη λειτουργούν άλλα δύο αντίστοιχα συστήματα επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως (άνω τμήμα κεντρικής πλατείας)

και Ομήρου (πλατεία Ελευθερίας), όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης.

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί τέσσερα συστήματα των τεσσάρων ρευμάτων απορριμμάτων με συμπίεση και αναμένεται η τοποθέτηση σε ακόμα 15 κεντρικά σημεία της πόλης, με βάση το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου Βριλησσίων και με τις χρηματοδοτήσεις που αντλούνται από κατάλληλα προγράμματα και οδηγούνται από τη δημοτική αρχή στα συγκεκριμένα έργα.

Τα οφέλη πολλαπλά σημειώνει ο κ. Μανιατογιάννης, καθώς αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα, αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα, ενισχύεται η ανακύκλωση με τη μέθοδο της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), αποτρέπεται η έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχεται το πρόβλημα δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος.

Επίσης, οι κάδοι είναι συμβατοί με τα υφιστάμενα απορριμματοφόρα, ενώ έχουν μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης.

The post Δύο νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συμπίεσης μπήκαν στα Βριλήσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα