«Εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας η Λαϊκή Συσπείρωση

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου της Νέας Ιωνίας που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024. Εισηγητής ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Αλέπης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως«η αντιλαϊκή κατεύθυνση και στον Δήμο της Νέας Ιωνίας δεν είναι μια ατυχία ή μια συγκυρία, δεν αφορά την ικανότητα ή την ανικανότητα

κάποιων δημοτικών αρχών. Στηρίζεται στη γενική γραμμή πλεύσης που χαράζουν οι κυβερνήσεις, που στηρίζουν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με όλες τις κατευθύνσεις που έχουν ψηφίσει και στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια», προσθέτοντας ότι «αυτές οι κατευθύνσεις, στηρίζονται από τις δημοτικές αρχές, την προηγούμενη, αλλά και την τωρινή, ανεξάρτητα από δευτερεύουσες διαφορές μεταξύ τους».

Επίσης, σημείωσε ότι στον νέο προϋπολογισμό του Δήμου προτεραιότητα δεν είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, καθώς απουσιάζουν στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα, όπως στον Περισσό ή στην Καλογρέζα, λείπουν σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες και δεν έχουν γίνει ούτε οι πρωτογενείς έλεγχοι για την στατικότητα των δημόσιων κτηρίων. Επίσης, δεν υπάρχει αναφορά για δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, όταν ολόκληρες περιοχές όπως η  Καλογρέζα και η Αλσούπολη δεν έχουν καν σταθμό, ούτε υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη δημιουργία νέων σχολείων.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ, ο κ. Αλέπης είπε χαρακτηριστικά πως «ο προϋπολογισμός, προβλέπει 2.000 ευρώ, κάποιος δηλαδή, κάνει κάποια κακόγουστη πλάκα».

Στη συνέχεια μίλησε για το Κέντρο Υγείας και ότι «ο δήμος κάνει σαν να μην υπάρχει πρόβλημα», ότι «κρύβεται ξανά πίσω την διάχυση των ευθυνών, το ποιος έχει αρμοδιότητα για και γιατί».

Τέλος, τόνισε «την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται οι χώροι του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο».

Ακολούθησε συζήτηση, με πολλούς παρευρισκόμενους να παίρνουν τον λόγο καταθέτοντας σκέψεις για το πώς θα μπορέσει καλύτερα «να οργανωθεί η λαϊκή πάλη στη Ν. Ιωνία για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα».

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση για τον προϋπολογισμόΛήψη

The post «Εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας η Λαϊκή Συσπείρωση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα