Έκθεση φωτογραφίας, θεατρική παράσταση και ημέρα ποίησης στον Δήμο Κηφισιάς

Μία εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας, τη θεατρική παράσταση «Αναλόγιο Λόρκα» και μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση απόλαυσαν οι Κηφισιώτες πριν από λίγες ημέρες.

«The Art of Seeing»

Ειδικότερα, εντυπωσίασαν και φέτος με τις εικόνες τους οι μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», με καθηγητή τον κ. Αντώνη Ατματζίδη.  Η έκθεση, με τίτλο «The Art of

Seeing», φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν έναν ιδιαίτερο τρόπο του «βλέπειν», όπως τον διαμόρφωσαν τα μαθήματα φωτογραφίας.

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, καθώς και αρκετοί φιλότεχνοι συνδημότες μας και μη.

«Αναλόγιο Λόρκα»

Επίσης, στην κατάμεστη έπαυλη «Δροσίνη» παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Αναλόγιο Λόρκα», σε μια πολιτιστική βραδιά που προσέφερε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας».

Το θεατρόφιλο κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση για τον μεγάλο ποιητή, δραματουργό και μουσικό Federico Garcia Lorca με αποσπάσματα από τα έργα «Μαριάνα Πινέδα», «Γέρμα», «Ματωμένος γάμος» και αντίστοιχες μουσικές από τους μεγάλους μουσικοσυνθέτες Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι και Χρ. Λεοντή.

Η σκηνοθεσία, τα κείμενα η δραματουργική επεξεργασία και οι μουσικές επιλογές ήταν της Φωτεινής Νταφοπούλου, ενώ εκπληκτικοί στους ρόλους τους ήταν οι ηθοποιοί της παράστασης Μάρω Χαραλαμπίδου, Ντιάννα Βασιλείου, Θωμάς Χαβιανίδης και στον ρόλο του αφηγητή ο Γιώργος Δουργούτης. Μαγική η φωνή της Λουκίας Γκαρδιακού στο τραγούδι, με την εξαιρετική Κατερίνα Τοπαλίδου να τη συνοδεύει στο πιάνο.

Ημέρα Ποίησης

Τέλος, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα της Ποίησης», την Κυριακή 14 Μαΐου. Το πολυπληθές κοινό απήλαυσε δύο εξαιρετικές ομιλίες των καταξιωμένων καθηγητών και αρίστων λογοτεχνών Δρ. Γεράσιμου Ζώρα και Δρ. Σοφίας Σκλείδα. Η βραδιά, αφιερωμένη στην ποίηση, ξεκίνησε με την ομιλία «Οι ποιητές γράφουν (για την) ποίηση» του κ. Ζώρα και συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. Σκλείδα «Η ελληνόφωνη δημοτική ποίηση της Κάτω Ιταλίας: Διαχρονικά βιώματα, στοχασμοί, συμβολισμοί».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανώλης Κουρμαδιάς, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Αθηνών Θωμάς Σούλος, το τακτικό μέλος ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Σοφία Γουναρόπουλου, ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφανος Κούτρας, το μέλος Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Κρίστυ Καθαρίου, το μέλος Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, ποιητές, λογοτέχνες, καθώς και φίλοι της ποίησης και της λογοτεχνίας.

The post Έκθεση φωτογραφίας, θεατρική παράσταση και ημέρα ποίησης στον Δήμο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκθεση, Δήμο Κηφισιάς,ekthesi, dimo kifisias