Ενεργειακά αναβαθμισμένο πλέον το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, με την τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων. Προηγήθηκαν εργασίες στεγάνωσης και θερμομόνωσης, όπως και η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με LED.

Το έργο εντασσόταν στην 3η φάση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων της πόλης, που σκοπεύει αφ’ ενός στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και

αφ’ ετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το αντίστοιχο έργο στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου και ακολουθούν τα άλλα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας: Αδιάκοπη η φροντίδα για τα σχολεία της πόλης

Σχετικά με τα έργα στα σχολεία του Χαλανδρίου η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έλενα Χριστούλη δήλωσε:

«Από το 2014 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη των σχολείων της πόλης, που είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες. Το πρώτο βήμα ήταν η ενίσχυση με χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου των σχολικών επιτροπών, δεδομένου ότι οι επιχορηγήσεις που λάμβαναν πριν από το 2014 ήταν μηδενικές.

Πέραν τούτου έχουν επενδυθεί εκατομμύρια, πλέον, ευρώ σε έργα υποδομών. Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν αδιάκοπα μέσα στην πανδημία και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην σταματήσουν, παρά τογεγονός ότι η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει συμπαρασύρει το κόστος των υλικών, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες.

Η φροντίδα της σημερινής διοίκησης για τα σχολεία της πόλης είναι αδιάκοπη και θα επεκταθεί περαιτέρω και στους αύλειους χώρους, εφόσον εγκριθεί και η πρόταση ύψους 2.000.000 ευρώ που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Διαβάστε αναλυτικά για τα έργα που υλοποιούνται στα σχολεία του Χαλανδρίου 

The post Ενεργειακά αναβαθμισμένο πλέον το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα