Φυσάει Κόντρα: Η Αγία Παρασκευή αντιμέτωπη με ένα πολύ κακό ενδεχόμενο για το νέο δημαρχείο

Η αναζωπύρωση δημοσιευμάτων που θέτουν εκ νέου σε αμφισβήτηση την ομαλή εκτέλεση του έργου ανέγερσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγίας Παρασκευής θορύβησε και την αριστερή ανατρεπτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα.

Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τους προβληματισμούς της για τον τρόπο που εξελίσσεται αυτή η υπόθεση.

«Ένα από τα βασικά προβλήματα εξαρχής ήταν η επιλογή το έργο αυτό να εκτελεστεί με αναθέτουσα αρχή και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής

και όχι τον ίδιο τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Το έργο, όταν και εάν ποτέ τελειώσει, θα παραληφθεί από την Περιφέρεια και στο τέλος ο Δήμος δεν θα έχει κανέναν λόγο να ζητήσει το οτιδήποτε σχετίζεται με την ποιότητα της κατασκευής, την τήρηση προδιαγραφών κ.λπ.» σημειώνουν οι Φυσάει Κόντρα και προσθέτουν:

«Εξαρχής, ακόμα και εάν δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα, όφειλε ο δήμαρχος κ. Ζορμπάς να εξασφαλίσει συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και δυνατότητα πλήρους και διαρκούς ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων και των πολιτών και τη θέσπιση δημοτικής διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του έργου, με πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα που αφορούν τη διαδικασία της υλοποίησής του και δυνατότητα έγγραφης παρέμβασης τόσο προς τον εργολάβο όσο και προς την Περιφέρεια Αττικής. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα μέτρο σωστό να εφαρμόζεται για όλα τα έργα πάνω από κάποιο ύψος προϋπολογισμού στη πόλη μας, ακόμα και για αυτά στα οποία ο ίδιος ο Δήμος είναι αναθέτουσα αρχή. Πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσή της η παρέμβαση σημειώνει: «Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε υπόγειες κινήσεις με τις οποίες ο Δήμος θα βρεθεί ζημιωμένος, στην καλύτερη περίπτωση πληρώνοντας πολλά περισσότερα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο και στη χειρότερη με ένα ημιτελές έργο και πεταμένο δημόσιο χρήμα της Περιφέρειας σε μία τρύπα που θα στοιχειώνει την πόλη μας για δεκαετίες δίπλα στο κέντρο της».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση των Φυσάει Κόντρα για το νέο δημαρχείο

The post Φυσάει Κόντρα: Η Αγία Παρασκευή αντιμέτωπη με ένα πολύ κακό ενδεχόμενο για το νέο δημαρχείο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα