Για ποιους χτυπά το (σχολικό) κουδούνι;

[email protected]

«Πλημμύρα» ανθρωπιστικών δράσεων σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς δήμοι, σύλλογοι, αλλά και δημοτικές παρατάξεις σπεύδουν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών για τους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία.

Δεν λέμε, πολύ ελπιδοφόρα η επίδειξη γρήγορων αντανακλαστικών στη συγκέντρωση βοήθειας για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αλλά μήπως να οργανωθούμε καλύτερα; Για παράδειγμα, μήπως τον εν λόγω

συντονισμό να τον αναλαμβάνουν οι δήμοι ή τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους δήμους σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες τους;

Στην πρόληψη πιαστήκαμε αδιάβαστοι, στην αντιμετώπιση αργήσαμε τραγικά, τουλάχιστον ας είμαστε πιο συντονισμένοι στην παροχή βοήθειας…

***

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς έφερε «βροχή» παραπόνων και καταγγελιών από πλευράς συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών σε αρκετούς βόρειους Δήμους. Ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακατάλληλες υποδομές, εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν και ό,τι άλλο βάζει ο νους.

Από την άλλη, διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τις ανακοινώσεις των αντίστοιχων δημοτικών αρχών και βλέπεις ότι όλες δηλώνουν περήφανες για το πόσο προετοιμασμένα είναι τα σχολεία τους για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Τι να πεις κανείς, παράλληλοι κόσμοι…

***  

Στα γραφεία γνωστής εταιρείας real estate βρέθηκε πρόσφατα υποψήφιος δήμαρχος του Χαλανδρίου, για να συζητήσει -όπως λέει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε- για θέματα της αγοράς. Αντάλλαξε αβροφροσύνες με τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία -κατά δήλωσή τους- τον θεωρούν ιδανικό για δήμαρχο στην πόλη.

Καμία αντίρρηση ότι οι δήμαρχοι θα πρέπει να έρχονται σε επαφή και με το «επιχειρείν», αλλά όταν από όλη την αγορά προβάλλεις τη συνάντησή σου με μία μόνο εταιρεία, μήπως δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις;

***

Μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής του επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να εκδηλώσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένους δημοτικούς συνδυασμούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Αλλά όχι σε όλους, αφού «φως» υπήρξε μόνο στους Δήμους Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου. Αντιθέτως, για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου και Πεντέλης δεν… έγινε κουβέντα.

Μάλλον στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι ισορροπίες και τα «μπερδέματα» βάρυναν προς την πλευρά της «ουδετερότητας».

***

Εν τω μεταξύ, στο… φουλ έχουν τεθεί οι προεκλογικές μηχανές των παρατάξεων. Εγκαίνια προεκλογικών κέντρων, διά ζώσης παρουσιάσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και προγραμμάτων και περιοδείες σε γειτονιές και λαϊκές αγορές βρίσκονται στην ημερήσια ατζέντα νυν και υποψηφίων δημάρχων.

Από κοντά «φωτιά» έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο «καταιγισμός» μηνυμάτων δεν έχει προηγούμενο. Να δούμε αν θα έχουν και αποτέλεσμα στην αυτοδιοικητική κάλπη, γιατί μαθαίνουμε για κάποια ποσοστά αναποφάσιστων σε μερικούς Δήμους που θα μπορούσαν να… βγάλουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή!

The post Για ποιους χτυπά το (σχολικό) κουδούνι; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα