Γρ. Λέων: Αντί για μείωση, οι δημότες Λυκόβρυσης και Πεύκης θα δουν αύξηση των δημοτικών τελών το 2024

Σκληρή επίθεση στην «ενωμένη διοίκηση» -όπως την αποκαλεί- του Δήμου ΛυκόβρυσηςΠεύκης εξαπολύει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων με αφορμή τα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς. Όπως καταγγέλλει, η απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση των συγκεκριμένων τελών ακυρώθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία και προσέφυγαν δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα πλέον το 2024 οι δημότες Λυκόβρυσης και Πεύκης να κληθούν να πληρώσουν αυξημένα

δημοτικά τέλη κατά 15%.

Μάλιστα, ο κ. Λέων υποστηρίζει ότι όλα αυτά έγιναν «κατά παραγγελία» του εκλεγμένου δημάρχου Μάριου Ψυχάλη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί αναφέρει:

«Εχθές η ενωμένη διοίκηση που αναλαμβάνει τον Δήμο από 1-1-2024 αποφάσισε την εκ νέου αύξηση των δημοτικών τελών κατά 15%.

Πώς το κατάφεραν; Προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζήτησαν και πέτυχαν την ακύρωση της απόφασης που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει για μείωση των τελών από 1-1-2024.

Γιατί το έκαναν; Γιατί είναι εύκολο να λες προεκλογικά παραμύθια, αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορείς να κρυφτείς.

Τι ισχυρίζονται; Ότι θα επαναφέρουν μια κάποια αόριστη μείωση τον Οκτώβριο του 2024. Δηλαδή, σήμερα ο Δήμος θα έμπαινε μέσα κατά 600.000 ευρώ κατά δήλωσή τους, ενώ σε έναν χρόνο ο ίδιος Δήμος δεν θα μπαίνει μέσα αν περάσει η μείωση. Πάνε να καλύψουν το ψέμα με νέο ψέμα δηλαδή. Την ίδια στιγμή “ξεχνάνε” ότι έχουν υποσχεθεί επιδόματα για κάθε νέα γέννηση, δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες, camps, προσλήψεις κτλ.

Όμως ήταν η παράταξη του νέου δημάρχου που έκανε προσφυγή; Όχι. Ο κ. Ψυχάλης κρύφτηκε για μια ακόμα φορά πίσω από τους “σωματοφύλακές” του, αυτούς που έχουν ήδη πριν τις εκλογές τη “βρώμικη” δουλειά: να επιτίθενται, να λασπολογούν και ενίοτε να καταθέτουν και προσφυγές κατά παραγγελία, ώστε ο κ. Ψυχάλης να περνάει αβρόχοις ποσί.

Εμείς τι θα κάνουμε; Ότι κάναμε και πριν τις εκλογές και ας είχε πολιτικό και προσωπικό κόστος. Θα λέμε την αλήθεια. Και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ούτε ένα προεκλογικό ψέμα, ούτε μία υπόσχεση που δόθηκε χωρίς να έχει κανένα αντίκρισμα. Θα είμαστε εδώ ΜΑΖΙ».

The post Γρ. Λέων: Αντί για μείωση, οι δημότες Λυκόβρυσης και Πεύκης θα δουν αύξηση των δημοτικών τελών το 2024 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λέων, Αντί, Λυκόβρυσης, Πεύκης, 2024,leon, anti, lykovrysis, pefkis, 2024