Γρηγόρης Λέων: Οι δήθεν έρευνες των «λαϊκών» δεν βγάζουν δήμαρχο στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το προεκλογικό παιχνίδι στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να… ανάβει για τα καλά και κάποιοι προσπαθούν, ακόμη και με ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις, να το κατευθύνουν εκεί που θέλουν. Πριν λίγες ώρες ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος, δέχθηκε τηλεφώνημα από… κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία

τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει παραγγείλει δημοσκόπηση για τα προβλήματα στην επικράτειά του! Ο δήμαρχος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζει ότι ο Δήμος ουδεμία δημοσκόπηση έχει παραγγείλει, ενώ προειδοποίησε ότι «υπάρχει και εισαγγελέας»…

Φαίνεται όμως ότι το θέμα των ανύπαρκτων δημοσκοπήσεων καλά κρατεί στον συγκεκριμένο Δήμο, αφού κάτι ανάλογο καταγγέλλει και ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί.

Ο κ. Γρηγόρης Λέων επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχουν πολλές δημοσκοπήσεις αλλά και «δημοσκοπήσεις», η αξιοπιστία των οποίων «είναι συνήθως ανάλογη αυτού που τις διακινεί». Μάλιστα, ο ίδιος ενημερώνει ότι ο συνδυασμός του έχει πραγματοποιήσει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας, σε συνδυασμό με όσα προκύπτουν από τις καθημερινές συναντήσεις του με τους πολίτες, αξιοποιεί για να διαμορφώσει το πρόγραμμμά του, το οποίο και θα κληθεί να εφαρμόσει από την επομένη των εκλογών.

Ειδιικότερα, στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Λέων αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης κατήγγειλε πριν από λίγο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για δήθεν δημοσκόπηση που πραγματοποιείται για λογαριασμό του Δήμου μας. Που φυσικά ο ίδιος δεν είχε παραγγείλει ποτέ και καλώς το κατήγγειλε. Δυστυχώς, ενόψει εθνικών και, λίγο μετά, δημοτικών εκλογών, κυκλοφορούν πολλές δημοσκοπήσεις αλλά και “δημοσκοπήσεις”, έρευνες δρόμου, λαϊκής, αναγνωστών, περιπτέρων, poll στα σόσιαλ μίντια και άλλα γραφικά. Η αξιοπιστία τους είναι συνήθως ανάλογη αυτού που τις διακινεί. Έχουμε γίνει και εμείς αποδέκτες σχετικών “αποτελεσμάτων” που μας εμφανίζουν πέμπτους, δέκατους, πίσω από ανύπαρκτους υποψηφίους και ακόμα χειρότερα. Ανάλογα τη διάθεση -και αποστολή- αυτού που τα διακινεί.

Η αλήθεια φυσικά είναι πολύ διαφορετική. Εμείς τη μόνη επίσημη δημοσκόπηση που γνωρίζουμε από πιστοποιημένη δημοσκοπική εταιρεία είναι αυτή που πραγματοποίησε ο συνδυασμός μας πρόσφατα και της οποίας τα αποτελέσματα αξιοποιούμε, σε συνδυασμό με τις καθημερινές μας συναντήσεις με τους πολίτες και τους φορείς, για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Δεν μπήκαμε στη λογική να δημοσιοποιήσουμε τα -περισσότερο και από θετικά- αποτελέσματά της γιατί εστιάζουμε στα προβλήματα και τις λύσεις τους, αυτά δηλαδή που ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Γιατί αυτό κάνουν οι δημοσκοπήσεις. Αναδεικνύουν προβλήματα, καταγράφουν τάσεις και προσδοκίες, βοηθούν -όταν διεξάγονται σωστά και επιστημονικά- τους πολίτες να εκφραστούν και να μεταφέρουν μηνύματα στις πολιτικές ηγεσίες σε κάθε επίπεδο. Το “σωστά και επιστημονικά” βέβαια είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Καλούμε λοιπόν όλους τους υποψηφίους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους να σταματήσουν να διακινούν έρευνες από “λαϊκές” που κανείς έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει και να εστιάσουν σε αυτό που επιτάσσει ο ρόλος μας».

The post Γρηγόρης Λέων: Οι δήθεν έρευνες των «λαϊκών» δεν βγάζουν δήμαρχο στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα