Η παιδεία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης επί τάπητος σε ανοικτή συζήτηση με πρωτοβουλία του συνδυασμού Ενωμένοι για τη Λυκόβρυση – Πεύκη

Συζήτηση για την παιδεία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης είχε η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε συνέχεια πρόσκλησης που τους απηύθυνε ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων

στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Μαρμαγγιόλη, και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργου Τσόλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποτυπώθηκε η κατάσταση λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου κατά τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, καταγράφηκαν οι δυσχέρειες και οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν και προτάθηκαν λύσεις για την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία τους.

«Ως Υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένοι” συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να ενημερωθώ για το πως κύλησε η σχολική χρονιά, για τις ανάγκες που προέκυψαν, ποιες από αυτές καλύφθηκαν και ποιες όχι. Κατ΄αρχήν θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη θετική ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για την παιδεία, πυλώνα για το μέλλον των παιδιών μας. Η συμμετοχή τους είναι ενδεικτική της καλής συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε. Ενημέρωσα τους εκπροσώπους των Συλλόγων για τις θέσεις του Συνδυασμού μας για την παιδεία την επόμενη ημέρα στον Δήμο μας και διατυπώθηκε αμοιβαία η βούληση να συνδιαμορφώσουμε το σχολικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη με γνώμονα το καλύτερο για τα παιδιά μας. Ως Συνδυασμός “Ενωμένοι” έχουμε τα θέματα παιδείας και νέας γενιάς ψηλά στις προτεραιότητες της προγραμματικής μας ατζέντας. Δέσμευσή μας είναι μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να προσφέρουμε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς σύγχρονα, λειτουργικά σχολεία, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και στις προκλήσεις των καιρών παρέχοντας κίνητρα για την ολιστική ανάπτυξη τους».

Στις προτεραιότητες του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για την παιδεία, περιλαμβάνονται:

Άμεση κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης των σχολείων του Δήμου με τη δημιουργία δημοτικού παρατηρητηρίου κατάστασης των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές.Θεσμοθέτηση τακτικής συνεργασίας με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.Ενίσχυση του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου.Παρακολούθηση μέσω μελέτης της μεταβολής του αριθμού των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την έγκαιρη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών που θα προκύψουν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Πρόεδρος Χρήστος Αντωνακέλης, ο Γραμματέας Άγγελος Μπάκας, η Ιωάννα Μαρκουλάκη. Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εκπροσώπησαν: από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης ο Στράτος Παραπόλας, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης η Βερένα Σούμπερτ, η Όλγα Κομιτάκη, η Ανδριάννα Μητροπούλου, η Ιωάννα Παπαγιαννοπούλου, ο Αχιλλέας Βλαχονάτσιος, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης ο Πρόεδρος Νίκος Ρουμελιώτης, από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης ο Όθωνας Κυριακόπουλος, από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης ο Πρόεδρος Νίκος Τζίμος, και ο Μανώλης Πετράκης, από το Α’ Γυμνάσιο Πεύκης η Πρόεδρος Σπυριδούλα Γεωργακοπούλου, η Βούλα Μότσιου, η Ειρήνη Μονεμβασιώτη, από το 1ο Λύκειο Πεύκης ο Άγγελος Μπάκας και η Ειρήνη Μονεμβασιώτη, από το 2ο Λύκειο Πεύκης ο Πρόεδρος Χρήστος Αντωνακέλης.

The post Η παιδεία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης επί τάπητος σε ανοικτή συζήτηση με πρωτοβουλία του συνδυασμού Ενωμένοι για τη Λυκόβρυση – Πεύκη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα