Ηράκλειο Αττικής: Γ. Παπαδημητρίου και Π. Βλασσόπουλος «ενωμένοι για να ενώσουν περισσότερους»

Η πρώτη σημαντική ανακοίνωση συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ανακοινώθηκε στο Ηράκλειο Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου. Η παράταξη του Γιώργου Παπαδημητρίου, Ηράκλειο Μαζί και η παράταξη του πρώην δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου, Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ-Συνεργαζόμενοι), ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιπαρατεθούν στον σημερινό δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο.

Η παρουσίαση της συνεργασίας έγινε σε μια ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση στο εκλογικό γραφείο του Γ. Παπαδημητρίου, όπου, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Μαστοράκος, ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δίκτυο Πολιτών Αιμιλία Τζίβα, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

«Αυτό που μας ώθησε να συνεργαστούμε είναι, πάνω και πρώτα απ’ όλα, η αγάπη για την πόλη μας, το Ηράκλειο, την πόλη στην οποία μεγαλώσαμε και ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Μια, κατά το παρελθόν, καταπράσινη, ήσυχη πόλη με κοινωνική συνοχή, που σήμερα ασφυκτιεί από τα σύγχρονα προβλήματα των μεγαλουπόλεων και, παράλληλα, κινδυνεύει από παραλείψεις και λάθη να γίνει αβίωτη» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Π. Βλασσόπουλος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η παράταξη ΑΚΕΠ-Συνεργαζόμενοι θα παραμείνει αυτόνομη στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Διαβάστε την τοποθέτηση του Παντελή ΒλασσόπουλουΛήψη

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί σημείωσε ότι «σήμερα, δύο δημοτικές παρατάξεις, ενεργοί πολίτες και αιρετοί εκπρόσωποι από διαφορετικές αφετηρίες, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό στόχο, μια επιλογή καρδιάς και δουλειάς».

«Επιδιώκουμε με έναν ευρύτατο διάλογο τους επόμενους μήνες, με όλες και όλους τους δημότες, να συνθέσουμε μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, με στόχους που ο διάλογος και η συμφωνία των συμπολιτών μας θα καταγράψει και θα προτεραιοποιήσει» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, για να προσθέσει:

«Τις επόμενες εβδομάδες, μήνες, θα οργανώσουμε έναν διάλογο με όλες και όλους. Για να ανταλλάξουμε απόψεις, για να συνθέσουμε ιδέες, για να προγραμματίσουμε δράσεις, για να θέσουμε προτεραιότητες. Σε αυτήν την προσπάθεια για τον Δήμο μας κανένας πολίτης δεν είναι ακροατής ή θεατής. Στην πόλη μας ο Ηρακλειώτης και η Ηρακλειώτισσα  θα είναι πρωταγωνιστές».

Διαβάστε την τοποθέτηση του Γιώργου ΠαπαδημητρίουΛήψη

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι κ.κ. Βλασσόπουλος και Παπαδημητρίου ανέφεραν ως μείζονα προβλήματα που απασχολούν την πόλη το κυκλοφοριακό, τη μείωση του πράσινου, την κατάσταση των σχολικών μονάδων και των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και τους τρόπους χειρισμούς εκ μέρους της σημερινής διοίκησης σε σειρά θεμάτων, όπως η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ, που σύμφωνα με τους ίδιους χρεώνουν υπέρογκα τους δημότες της πόλης.

Μάλιστα, ο κ. Βλασσόπουλος, αν και ξεκαθάρισε ότι «συνειδητά» στην πρώτη αυτή παρουσίαση απέφυγε να ασκήσει κριτική στη διοίκηση του κ. Μπάμπαλου, δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναφέρει ότι εάν το νέο συνεργατικό σχήμα έρθει στη διοίκηση του Δήμου θα ασκήσει διοίκηση με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, «κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα».

Επίσης, μεγάλη έμφαση δόθηκε από τον κ. Παπαδημητρίου στην επιδίωξη η νέα συμμαχία να δημιουργήσει «αυτοδιοικητικό – πλειοψηφικό ρεύμα», που αποτυπώνεται και στο μήνυμα «ενωμένοι ενώνουμε περισσότερους», το οποίο θα φέρει στη διοίκηση έναν δήμαρχο ο οποίος θα ρίξει το βάρος του αφ’ ενός στο να ακούει και να καταγράφει καθημερινά τα προβλήματα των δημοτών και αφ’ ετέρου να δίνει άμεσες λύσεις σε αυτά.

Και οι δύο αυτοδιοικητικοί είπαν ότι η συμμαχία τους είναι υπερκομματική και ανοιχτή σε νέες προτάσεις, ενώ σε σχετικό ερώτημα για πιθανές νέες συνεργασίες, ο κ. Παπαδημητρίου άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα «υπάρξουν εκπλήξεις»…

The post Ηράκλειο Αττικής: Γ. Παπαδημητρίου και Π. Βλασσόπουλος «ενωμένοι για να ενώσουν περισσότερους» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa