Κηφισιά: Σύλληψη 23χρονου με μαχαίρι και ληστεία ανηλίκου από ανήλικους δράστες μέσα σε λίγες ώρες

Η νεανική εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και στις περιοχές του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ιδιαίτερα στις περιοχές του Αμαρουσίου, γύρω από το εμπορικό κέντρο «Athens Mall» και της Κηφισιάς, όπως υποστηρίζει και ο πρώην οργ. γραμματέας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και εκφωνητής της Άμεσης Δράσης Χρήστος Μπαλάσκας.

Στην πρώτη περίπτωση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,«σχεδόν λύθηκε» με τη διάθεση

ομάδων της ΔΙ.ΑΣ. από τη διοίκηση της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να περιπολούν στην περιοχή με αποκλειστική αρμοδιότητα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας των νέων. Στην περίπτωση της Κηφισιάς η διοίκηση της Άμεσης Δράσης αποφάσισε να ρίξει στη μάχη την Ομάδα (Ζ). Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν θετικά, όπως τονίζει ο κ. Μπαλάσκας, αναφέροντας μάλιστα και δύο χαρακτηριστικά περιστατικά.

Σύλληψη 23χρονου Έλληνα με μαχαίρι στην Κηφισιά

Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, επί της Λ. Κηφησιάς στελέχη της Ομάδας (Ζ) εντόπισαν μοτοσυκλέτα με νεαρό αναβάτη να κινείται ύποπτα. Αμέσως τον αιφνιδίασαν και τον απέκλεισαν, ενώ κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου Έλληνα ανακλεινόμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 19cm, το οποίο έφερε διάτρητη λάμα. Με τέτοιου τύπου φονικά εργαλεία έχουν γίνει πολλοί τραυματισμοί σε συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων, μερικοί εκ των οποίων με τραγικά αποτελέσματα, όπως επισημαίνει ο κ. Μπαλάφας.

Ληστεία ανηλίκου από άλλους ανήλικους στην Κηφισιά

Το δεύτερο συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 23:10, οπότε το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώνεται για ληστεία σε βάρος ανηλίκου από άλλα ανήλικα άτομα στη διασταύρωση των οδών Ρόδου και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Άμεσα στελέχη της Ομάδας (Ζ) σπεύδουν στο σημείο και ακινητοποιούν τρεις από τους νεαρούς δράστες, ενώ ένας διέφυγε και αναζητείται. Πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκε και το ακριβό ρολόι που είχαν αρπάξει προηγούμενως από το ανήλικο θύμα τους, το οποίο, αν και φοβισμένο, ήταν καλά στην υγεία του.

The post Κηφισιά: Σύλληψη 23χρονου με μαχαίρι και ληστεία ανηλίκου από ανήλικους δράστες μέσα σε λίγες ώρες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα