Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Σε μαχητικό κλίμα και με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης Πεύκης την Κυριακή 10/9/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Δημητρίου, Τοπική σύμβουλος Λυκόβρυσης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο

Τομέα Αττικής.

Η Νίκη Δημητρίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας για τα οποία υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής λέγοντας συγκεκριμένα:

Μόνο για την Πολιτική Προστασία και μόνο για τα συμβάντα του 2020 – η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στις εργολαβικές εταιρείες 6.600.000 ευρώ για μερικούς μήνες!!!

Το 2021 και μόνο για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» έδωσε στις εργολαβικές εταιρείες πάνω από 5.500.000 ευρώ!!!

Σήμερα που μιλάμε, η περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτει ούτε μια υδροφόρα. Υπάρχει σταθμευμένη μια ιδιωτική στο Πεδίον του Άρεως για παν ενδεχόμενο– τη λεγόμενη σταλία, την οποία την πληρώνουμε 2.000 ευρώ την ημέρα γιατί η περιφερειακή αρχή κρίνει πιο συμφέρουσα αυτή την επιλογή από το να αγοράσει δικό της όχημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 25% των εκατομμυρίων που δίνονται στις εργολαβικές εταιρείες για την πολιτική προστασία, δίνονται για τις λεγόμενες «σταλίες».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιώργος Δασκαλάκης, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος ΔΣ συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, μέλος ΔΣ συλλόγου γονέων βρεφονηπιακών σταθμών δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέροντας συγκεκριμένα:

Εμείς οι εργαζόμενοι στο δήμο ζούμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτών των πολιτικών που καλούμαστε να υλοποιήσουμε. Στο δήμο μας οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς διευρύνονται και σήμερα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων προσλαμβάνονται. Ολόκληρες υπηρεσίες δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά με συμβασιούχους, όπως ο αθλητισμός πολιτισμός, ο οδοκαθαρισμός, τα σχολεία (σχολικές καθαρίστριες και φύλακες) ή κατά βάση με συμβασιούχους, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι εργολάβοι έχουν αναλάβει υπηρεσίες σε πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα που συνεχώς διευρύνονται. Ένας εργαζόμενος κάνει την δουλειά που μέχρι χθες έκαναν δύο στις περισσότερες υπηρεσίες. Τα μηχανήματα και οι υποδομές εγκαταλείπονται, σαπίζουν γίνονται παγίδες σε εργατικά ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα. Οι χώροι εργασίας προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πχ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες ούτε αποδυτήρια στη καθαριότητα, μέσα ατομικής προστασίας δίνονται λειψά και δεν χορηγούνται καθόλου σε ολόκληρες ομάδες εργαζομένων. Για σημαντική μερίδα εργαζομένων η εργασία είναι μέχρι το θάνατο από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά και από την πλήρη απουσία πρόληψης. Οι εργαζόμενοι βασανίζονται καθημερινά για τα στοιχειώδη, πχ οι σχολικές καθαρίστριες πρέπει να κάνουν χιλιόμετρα για να πάρουν το γάλα που δικαιούνται. Σε κρίσιμες υπηρεσίες για τα παιδιά μας, όπως οι παιδικοί σταθμοί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια γιατί είναι λιγότεροι και από όσα προβλέπει ακόμα και η σχετική νομοθεσία, την ώρα που κάθε χρόνο δεκάδες βρέφη μένουν εκτός παιδικών σταθμών γιατί οι υποδομές δεν εκσυγχρονίζονται και δεν υπάρχει διάθεση να προσληφθεί προσωπικό για τη στελέχωσή τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Άρης Κυριακίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και νυν δημοτικός Σύμβουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα τραγικά συνέβησαν και συμβαίνουν στη Θεσσαλία αυτές τις μέρες αλλά και όσα προηγήθηκαν με τις πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντάς τα κρατικά εγκλήματα, αφού το κεντρικό και τοπικό κράτος, όχι μόνο δεν έκανε όλα τα απαραίτητα έργα για να προστατεύσει τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Αναφέρθηκε συνολικά στην πολιτική κόστους – οφέλους, και στην πολική που βάζει τις λαϊκές ανάγκες σε δεύτερη μοίρα ενώ ψηλά στην ατζέντα τους είναι τα κέρδη των εργολάβων και των μεγαλοεπιχειρηματιών κάτι που συμβαίνει και στο δήμο μας, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και τη φοροληστεία που ασκεί η διοίκηση όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

του ΟΤ9 που χρυσοπλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ο λαός της περιοχήςτο τεράστιο σκάνδαλο του αναψυκτήριου στο Δημαρχείο της Πεύκης που στοίχισε 550.000 ευρώτις διευκολύνσεις απέναντι στο μονοπώλιο της ΑΓΕΤ στη Λυκόβρυση που στοίχισε το οικόπεδο που διεκδικούσαν οι κάτοικοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τώρα θα γίνει ένα ακόμα τσιμεντένιο μεγαθήριοτο ξεπούλημα των δημόσιων και ιδιαίτερα των αθλητικών χώρων του Δήμου έναντι πινακίου φακήςτην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του Δήμου όπως το πράσινο και η καθαριότητα

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο που θέλει να το πάει αλλιώς όχι μία από τα ίδια, να κάνει το βήμα και να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και την Περιφέρεια, τη μόνη δύναμη που θα βρει στο πλευρό του την επόμενη μέρα, με σταθερότητα, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, στο αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του Άρη Κυριακίδη, υποψήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης και νυν δημοτικού συμβούλου.

Ομιλία-Άρη-Κυριακίδη-στην-παρουσίαση-ψηφοδελτίουΛήψη

The post Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα