Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δυσβάστακτα τα δημοτικά τέλη και οι τοπικοί φόροι

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1/11/2021 η δημοτική αρχή του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, επέλεξε και εισηγήθηκε προς το Σώμα τα δημοτικά τέλη, ο ΦΗΧ (Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων), όπως επίσης και το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) να παραμείνουν στα επίπεδα του 2020.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε με την πρόταση και στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τι κι αν έχει περάσει ένας χρόνος όπου, μέσα από τα περιοριστικά μέτρα, τις αλλεπάλληλες αναστολές εργασίας, τις μειώσεις μισθών,

τις απολύσεις κ.λπ.

»Τι κι αν η ακρίβεια τσακίζει κυριολεκτικά “κόκαλα”, και λεηλατείται το λαϊκό εισόδημα από τρομακτικές αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, το πετρέλαιο κ.λπ.

»Τι κι αν οι υπηρεσίες που δέχεται ο λαός, που θεωρούνται ανταποδοτικές, έχουν φτάσει σε τραγική κατάσταση.

»Η δημοτική αρχή επιμένει να κρατά σε υψηλό επίπεδο όχι μόνο τα δημοτικά τέλη, αλλά συνολικά την τοπική φορολογία, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως ένα ακόμα γρανάζι του κεντρικού κράτους, που απομυζά το λαϊκό εισόδημα.

»Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρότι τα δημοτικά τέλη είναι πλήρως όπως λένε “ανταποδοτικά”, κοινώς “ό,τι πληρώνεις παίρνεις”, την ίδια ώρα που υπάρχει μείωση προσωπικού και δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις ούτε για την καθαριότητα ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό, βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό (1,5€/τ.μ. για τις κατοικίες και 3,27€/τ.μ. για τα μικρομάγαζα της περιοχής). Από την άλλη, οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν έδρα στον Δήμο μας (super market, τράπεζες κ.ά.), δίνουν ψίχουλα μπροστά στα τεράστια κέρδη τους.

»Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μέσα από τον ΦΗΧ προκύπτει επιπλέον φορολογία που κατευθύνεται προς τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, που αγγίζει το 35% των συνολικών δαπανών του Δήμου, που θα έπρεπε να καλύπτεται από την κρατική χρηματοδότηση. Ποσοστό που σίγουρα ξεπερνά το 50% αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι γονείς βάζουν συνέχεια το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν τρέχουσες σχολικές ανάγκες.

»Όσο κι αν προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι” η δημοτική αρχή, για μελλοντικά έργα και υπηρεσίες που θα έρθουν, η ουσία είναι μία και “βγάζει μάτι”. Ο Δήμος, με όποιον διαχειριστή κι αν έχει, ακολουθεί απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, τώρα Ν.Δ. και πριν ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ο λαός να πληρώνει δύο και τρεις φορές για υποβαθμισμένες υπηρεσίες και παροχές.

»Μόνο η μαζική και μαχητική λαϊκή παρέμβαση μπορεί να βάλει φρένο, να αποσπάσει έστω ανακούφιση από τα υπέρογκα βάρη που έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού, μέσα και κύρια έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια».

The post Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δυσβάστακτα τα δημοτικά τέλη και οι τοπικοί φόροι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα