Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Σε ρόλο παρατηρητή των εξελίσεων η διοίκηση Μαυρίδη

«Ανεύθυνη» χαρακτηρίζει τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος τονίζει ότι η διοίκηση Τ. Μαυρίδη «βρίσκεται σε ρόλο παρατηρητή των εξελίσεων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μαρίνα Πατούλη: Μια ανεύθυνη διοίκηση σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2018 γίναμε πάλι

θεατές της πολιτικής ανευθυνότητας, της απάθειας, της στασιμότητας και του «ωχαδελφισμού» άνευ ορίων που εκπροσωπεί η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη στα θέματα που καθορίζουν το μέλλον του Δήμου μας.

Ο δήμαρχος, άλλοτε υπέρμαχος της διαφάνειας και των ανοιχτών διαδικασιών, το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα αρέσκεται να κινείται στο παρασκήνιο, με σημαία του τη «μαυρογιαλούρεια» ιδεολογία, τόσο για το θέμα του επικείμενου mall στη Λυκόβρυση, όσο και για τη ριψοκίνδυνη επιλογή του σε ό,τι αφορά στην αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην ίδια περιοχή.

Χωρίς να δίνει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα που του θέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιορίστηκε σε γραφειοκρατικές ανούσιες δικαιολογίες, με τις οποίες προσδοκά να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, διασώζοντας ό,τι μπορεί να διασωθεί από την καταστροφική για τον Δήμο θητεία του.

Ο δήμαρχος προτίμησε και πάλι τη σιωπή όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν ενημέρωσε θεσμικά, ως όφειλε, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ευρύτερα τους συλλογικούς φορείς της περιοχής και την κοινωνία της Λυκόβρυσης, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην επικείμενη επένδυση του mall, ούτε και δεσμεύτηκε πότε θα γίνει αυτό.

Ο δήμαρχος προτίμησε και πάλι τη σιωπή αναφορικά με τις εν «κρυπτώ» επαφές του -εδώ και 3,5 χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος-, με εκπροσώπους της φερόμενης εταιρείας του επενδυτικού project και για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε.

Ο δήμαρχος προτίμησε και πάλι τη σιωπή σε ό,τι αφορά στους αντικειμενικούς λόγους που «υφαρπάζει» τα χρήματα από τα έσοδα του Ειδικού Τέλους των Λυκοβρυσιωτών, μετακινώντας τα «κατά το δοκούν», από τον εγκεκριμένο κωδικό για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου σε άλλες χρήσεις και υποτιθέμενα έργα που θα… υλοποιήσει.

Ο δήμαρχος προτίμησε και πάλι τη σιωπή αντί να πάρει θέσει σχετικά με τις υποψίες που γεννά η συγκεκριμένη βιαστική επιλογή της διοίκησής του, σε συνδυασμό με την πιθανή εξάρτηση και συσχέτιση του υπερτοπικού εμπορικού κέντρου με την αποπεράτωση ή μη του Κλειστού στην ίδια περιοχή και τις αντίστοιχες πολεοδομικές χρήσεις.

Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του, των κλειστών και μη θεσμικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων, της ανύπαρκτης διαβούλευσης, της απαξίωσης της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου, της «χαλαρής» παρακολούθησης των εξελίξεων, της απουσίας οποιουδήποτε αντανακλαστικού, της λογικής που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών, η διοίκηση Μαυρίδη εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς σχέδιο, στρατηγική και αναπτυξιακή φιλοσοφία.

Παραδομένη στα αλλεπάλληλα λάθη και τις κωμικοτραγικές – χρονίζουσες παραλείψεις της στην άσκηση των καθηκόντων της, προσπαθεί αγωνιωδώς να επιβιώσει πολιτικά με ανέξοδες υποσχέσεις, που πλήττουν τα συμφέροντα τόσο του Δήμου όσο και των δημοτών.

Αν ο ίδιος ο δήμαρχος και η ομάδα του ήταν υπέρμαχοι:

της υγιούς επιχειρηματικότητας,της προώθησης των αναγκαίων αναπτυξιακών παρεμβάσεων που χρειάζονται οι πόλεις μας, με παράλληλη προστασία του προαστιακού χαρακτήρα του Δήμου και διασφάλιση της εξωστρέφειάς του,της διαμόρφωσης μιας στοχευμένης και οργανωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου που θα σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον, θα δίνει κίνητρα στους νέους, θα επενδύει στις νέες τεχνολογίες, θα συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς και θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας,

σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια «Μαυριδικής» διοίκησης, η Λυκόβρυση και η Πεύκη δεν θα παρουσίαζαν την εικόνα εγκατάλειψης που τις χαρακτηρίζει.

Σε όλα αυτά ο δήμαρχος προτιμά να σιωπά. Ωστόσο, η κοινωνία έχει αρχίσει να μιλά. Και σε 1,5 χρόνο θα δώσει η ίδια τις απαντήσεις που δεν τολμά να αρθρώσει η διοίκηση του κ. Μαυρίδη…

The post Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Σε ρόλο παρατηρητή των εξελίσεων η διοίκηση Μαυρίδη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα