Μαγευτική ατμόσφαιρα στα εγκαίνια της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2022. Οι 11 Κήποι Ευεξίας, σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων, δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους. Η Έκθεση της Κηφισιάς ξεκίνησε το 1896 και αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς και την ομορφότερη εαρινή γιορτή

της πόλης, η οποία άντεξε ακόμα και τα δύο χρόνια των περιορισμών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, καθώς και τη σοπράνο Βάσια Ζαχοπούλου.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Χρίστος Κυριακόπουλος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, καθώς επίσης τους εθελοντές, τους χορηγούς, τις Σταθερές Συγκοινωνίες, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τους παραγωγούς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση.

Αναφερόμενος στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος είπε: «Aς βιαστούμε όλοι μαζί να σώσουμε το μεγάλο σπίτι μας. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Σκεπτόμαστε παγκόσμια και δρούμε τοπικά. Δεν φτάνει! Δεν φτάνει, αν δεν ακούσουμε τον Νίκο Καζαντζάκη να φωνάζει στους αιώνες: “Εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για τα εγκαίνια της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

The post Μαγευτική ατμόσφαιρα στα εγκαίνια της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα