Με τους Θ. Φωτίου και Κ. Ζαχαριάδη συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών, πρώην αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών.

Στόχος

της συνάντησης ήταν αφ’ ενός να ενημερωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και αφ’ ετέρου να συζητηθούν οι προτάσεις για την άμεση εξυγίανσή του.

Επίσης, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν στο άμεσο μέλλον για την ανάδειξη του προβλήματος σε συνεργασία του Συλλόγου Εργαζομένων, των πολιτικών κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γονέων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής θα είναι η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου που θα αποτελέσει μια σοβαρή βάση για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Σικιαριδείου, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές εξέφρασαν την πολιτική βούλησή τους για την ανάδειξη του θέματος και διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι είναι υπέρ της επαναφοράς του Σικιαριδείου Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ, ενώ ενημέρωσαν για κινήσεις που έχουν κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πρόταση που έχει καταθέσει ο Σύλλογος, και αποτελεί και πρόταση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, προς το υπουργείο Εργασίας, το οποίο και διορίζει το Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος, είναι η μετατροπή σε ΝΠΔΔ, κάτι το οποίο ίσχυε και στο παρελθόν.

Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο να εξετάσει την πρόταση τους, η οποία έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση πολιτικών κομμάτων και Αναπηρικών Οργανώσεων, όπως της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ). «Μια πρόταση για λύση άμεση, ουσιαστική και υλοποιήσιμη, η οποία θα φέρει το τέλος στα χρόνια προβλήματα του Σικιαριδείου Ιδρύματος, θα αξιοποιήσει την τεράστια και ιστορική δομή για Άτομα με Αναπηρία», όπως λένε χαρακτηριστικά, προσθέοντας: «Λύση όχι μόνο προς όφελος της αναπηρικής κοινότητας, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος».

Η ανακοίνωση της Θ. Φωτίου για τη συνάντηση DownloadΘετική εξέλιξη η απαλλαγή υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος χαιρετίζει ως θετική εξέλιξη την κατάθεση τροπολογίας από πλευράς του υπουργείου Εργασίας και την ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία από τα κόμματα της Βουλής, σχετικά με την απαλλαγή υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Η απαλλαγή αυτή αποτελεί σημαντική ανάσα για το Ίδρυμα, καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση να είναι συνεπής στην καταβολή μισθών και να αντεπεξέλθει σε λειτουργικά έξοδα και λοιπές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, «η συγκεκριμένη τροπολογία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση για το πρόβλημα βιωσιμότητας του Σικιαριδείου» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν: «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι όμως σε ένα γρίφο με πολλά εμπόδια. Τον γρίφο της μόνιμης και βιώσιμης λύσης, με την οποία η τεράστια και ιστορική δομή για ΑμεΑ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα».

The post Με τους Θ. Φωτίου και Κ. Ζαχαριάδη συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα