Μειώνει σταδιακά τα απορρίμματα που στέλνει για ταφή ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τα αποτελέσματα από την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα ήδη από τους δύο πρώτους μήνες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή. Όπως σημειώνει, τα απολογιστικά στοιχεία του μηνός Φεβρουαρίου 2024 αποτυπώνουν ότι έχει μειωθεί αισθητά ο όγκος ταφής των απορριμμάτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ενώ τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2020 αποτυπώνουν ότι είχαν εναποτεθεί 1.908 τόνοι, το 2023 είχαν εναποτεθεί 1.964 τόνοι, ενώ το 2024 για το ίδιο διάστημα εναποτέθηκαν 1.739 τόνοι. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μείωση της

ταφής, την αύξηση της ανακύκλωσης και την επένδυση στην επαναχρησιμοποίηση. Η υλοποίηση των στόχων της κυκλικής οικονομίας αποτελεί πρώτο στόχο της νέας δημοτικής αρχής. Καλούμε όλους τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους και να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Παράλληλα, πληροφορεί τους δημότες ότι άμεσα θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πράσινων, μπλε και κίτρινων κάδων, που θα συλλέγουν μόνο χαρτί, με σκοπό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ανακύκλωση στην πόλη.

The post Μειώνει σταδιακά τα απορρίμματα που στέλνει για ταφή ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μειώνει, Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης,meionei, dimos lykovrysis – pefkis