Νέα ανακοίνωση για τους εργαζόμενους της «Skroutz» από σωματείο της Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις συμβάσεις των εργαζομένων στην εταιρεία «Skroutz» εξέδωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Σωματειακή Επιτροπή Νέας Ιωνίας στην οποία και αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή μας, έπειτα από ενημέρωση που μας παρείχε η αντίστοιχη Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία “Skroutz”, αποφάσισε να καταγγείλει στον λαό της Νέας Ιωνίας

και των πέριξ περιοχών τις πρόσφατες αποφάσεις της τελευταίας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επιδιώκει να επιβάλλει νέους βλαπτικούς όρους στις συμβάσεις των εργαζομένων, οι οποίες και προβλέπουν:

Αλλαγή στη θέση και στο ωράριο εταιρίας, ανάλογα με τις ορέξεις της εργοδοσίας, ακόμα και μετακίνηση σε άλλη πόλη,Το 8ωρο βγαίνει έκτος χρόνου εργασίας, καθώς ορίζεται ξεκάθαρα εκτός πραγματικού χρόνου εργασίας!Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης, απαγόρευση συζήτησης της σύμβασης και του μισθού σε κάποιον τρίτο.Μονιμοποίηση τηλεργασίας, φορτώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα λειτουργικά έξοδα της εργασίας στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη “Skroutz” , από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν αυτή τη σύμβαση και να παλέψουν για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με όρους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στο ΣΕΤΗΠ έρχονται συνεχώς ψηφίσματα αλληλεγγύης από επιχειρησιακά σωματεία αλλά και άλλα κλαδικά. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό της Νέας Ιωνίας και της Αττικής να είναι στο πλευρό τους. Καλούμε όλους τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι στην πάλη των εργαζομένων της “Skroutz”.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ζουν, δουλεύουν στη Νέα Ιωνία και στις γύρω γειτονιές, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην “skroutz”».

The post Νέα ανακοίνωση για τους εργαζόμενους της «Skroutz» από σωματείο της Νέας Ιωνίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα