Ολοκληρώθηκε το 18ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ – Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του

Με την κατάρτιση Πολιτικής Διακήρυξης και με ενδυναμωμένο το ρόλο του σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο ολοκλήρωσε χθες Σάββατο 8/10 τις τριήμερες εργασίες του το 18ο Συνέδριο του  Ελληνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του ΙΣΑ.

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν  σημαντικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ιατρούς, επιστήμονες, αλλά και στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κεντρικός

άξονας των διαπιστώσεων που προέκυψαν ήταν η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη της υγείας, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Επίσης διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί μίλησαν για τη σύνδεση της υγείας και της ευεξίας με τον τουρισμό και τη βασική θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας αναφορά στο μέλλον της υγείας και πως η χώρα μπορεί να αποτελέσει κόμβο ιατρικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβευθήκαν οι Δήμοι με ΚΕΠ Υγείας τα οποία, όπως επισημάνθηκε, «δείχνουν το μέλλον του θεσμού και την πλήρη στόχευση στο σκοπό της διατήρησης της υγείας».

Θα  αξιοποιηθούν κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 για δράσεις που σχετίζονται και με τον προσυμπωματικό έλεγχο

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης, το ΕΔΔΥΠΠΥ, μετά την ολοκλήρωση του 18ου Συνεδρίου βγαίνει σημαντικά ενισχυμένο, οι δήμοι της χώρας και οι πολίτες αντιλαμβάνονται καθημερινά την βαρύτητα της πρόληψης σε θέματα υγείας. Η Περιφέρεια Αττική, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα του ρόλου της πρόληψης, θα χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ δράσεις πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών. 

Επιπλέον η περίοδος της πανδημίας και οι πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν από την Αυτοδιοίκηση ανέδειξαν το νέο στρατηγικό ρόλο που χρειάζεται να έχουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε ζητήματα προσυμπωματικού ελέγχου και ασφάλειας των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η πολυπληθής συμμετοχή στο συνέδριό μας, οι σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν, το γεγονός ότι στο Δίκτυο του ΕΔΔΥΠΠΥ έρχονται να προστεθούν πέραν της Αττικής και άλλες περιφέρειες όπως του Β. Αιγαίου, καθώς και η σημαντική συνεργασία που έχουμε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Το δίκτυό μας, όχι μόνο είναι το μοναδικό δίκτυο στη χώρα πιστοποιημένο από τον ΠΟΥ, αλλά αναδεικνύεται και ως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε θέματα πρόληψης. Από τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στο συνέδριο φαίνεται ότι  η πολιτεία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα του προσυμπτωματικού ελέγχου και του ρόλου που χρειάζεται να έχει το ΕΔΔΥΠΠΥ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην Περιφέρεια Αττικής τα κονδύλια του ΕΣΠΑ  2021 – 2027 είναι αυξημένα κατά 54%. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν πόροι σε δράσεις που σχετίζονται και με τον προσυμπωματικό έλεγχο, για να μπορέσουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του επιτυχημένου συνεδρίου. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς. Όλοι μαζί θα κάνουμε την Ελλάδα χώρα υγείας όπως της αξίζει».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα την ολοκλήρωση του συνεδρίου

The post Ολοκληρώθηκε το 18ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ – Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα