Ορκίστηκαν ο Στράτος Σαραούδας και η νέα δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης

Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Μεταμόρφωσης τελέστηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του δημάρχου Στράτου Σαραούδα και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό, χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Χρήστου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλο, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία -θρησκευτική και πολιτική- των δημοτικών συμβούλων. Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός

του δημάρχου, ο οποίος, έντονα συγκινημένος, αφού περιληπτικά παρουσίασε τους στόχους των ετών 2024-2028, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του για όσα έχουν πετύχει, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς τα έργα και οι προκλήσεις είναι πολλές.

Το πνεύμα ενότητας φάνηκε και όταν δόθηκε από τον Στράτο Σαραούδα ο λόγος σε δύο προηγούμενους δημάρχους, τον Γιάννη Χριστονάκη και τον Μιλτιάδη Καρπέτα, οι οποίοι ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στη νέα δημοτική αρχή, ενώ ο κ. Καρπέτας εξέφρασε μάλιστα την ευχή και πίστη του ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια «χρυσή πενταετία» για τη Μεταμόρφωση.

Ο λόγος δόθηκε και στον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς του με τη Μεταμόρφωση, για την περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Μεταμόρφωσης και συνεργάστηκε με τον Στράτο Σαραούδα ως αντιδήμαρχο τότε. Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι δίπλα στη διοίκηση και τον φίλο Δήμαρχο, για να γυρίσει οριστικά η Μεταμόρφωση σελίδα και να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος εξήρε το έργο που έχει γίνει στην πόλη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, οι βουλευτές και οι υπουργοί του Βορείου Τομέα είναι δίπλα στη Μεταμόρφωση, ενώ ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική θητεία.

Μια ευχή που επανέλαβε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, εξαίροντας το κάλεσμα του δημάρχου για ενότητα και προσθέτοντας ότι βρίσκεται επίσης στη διάθεση και το πλευρό της Μεταμόρφωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου και νυν γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μάλιστα τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι της Εκκλησίας, διοικητές των Σωμάτων Ασφάλειας, η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής Ζωή Ράπτη, οι αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, o περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χιωτάκης, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα και ο δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών Χρήστος Γκίκας.

The post Ορκίστηκαν ο Στράτος Σαραούδας και η νέα δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα