Όταν οι αριθμοί δεν ευημερούν, τα έργα δεν προχωρούν και οι παραιτήσεις «σφάζουν»

[email protected]Δεν βγαίνουν τα νούμερα στα Βριλήσσια

Στα Βριλήσσια συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τα οικονομικά του Δήμου, που μόνο ανθηρά δεν εμφανίζονται από την πλευρά της νέας διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Πισιμίση. Είναι ενδεικτικό ότι στη συζήτηση για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χρηστάκης δεν άφησε περιθώρια για παρανοήσεις. «Ο προϋπολογισμός

είναι δύσκολα εκτελέσιμος, γι’ αυτό και θα χρειαστούν αρκετές αναμορφώσεις» ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος μίλησε για ανάγκη «λελογισμένων δαπανών» από εδώ και στο εξής, χωρίς ωστόσο «καμία έκπτωση στο προσφερόμενο προς τους πολίτες έργο», όπως έσπευσε να τονίσει. Τώρα πώς θα το επιτύχει αυτό θα φανεί στην πράξη…

Με «δεμένα χέρια» η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής

Οικονομικοί πονοκέφαλοι υπάρχουν όμως και στην Αγία Παρασκευή. Ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος δέχεται τα πρώτα επικριτικά πυρά από πολίτες για έργα και παρεμβάσεις που δεν προχωρούν, επικαλείται τη μη ύπαρξη προϋπολογισμού (σ.σ. αναμένεται να επιστρέψει από το Παρατηρητήριο), λέγοντας ότι έχει «δεμένα χέρια». Αλλά και όταν επιτέλους θα έρθει ο προϋπολογισμός στον Δήμο, θα πρέπει να ακολουθήσει η πρώτη αναμόρφωση, όπου θα φανεί και η κατεύθυνση της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής. Μέχρι τότε μένουμε με τα αποτελέσματα του κατασταλτικού οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο και έφερε στο φως μια οικονομική κατάσταση (σ.σ. αφορά το έτος 2017) πλήρως απογοητευτική, η οποία δεν βελτιώθηκε στα επόμενα χρόνια.

Καλά τα ραντεβού, αλλά προέχει το έργο

Μπαράζ επαφών με υπουργούς παραγωγικών υπουργείων -και όχι μόνο- πραγματοποιεί ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης. Παράλληλα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί «καρφώνει» την προηγούμενη διοίκηση για την κατάσταση που παρέλαβε, ενώ για τον λόγο αυτό προγραμματίζει και συνέντευξη Τύπου. Ως εδώ καλά, αλλά αφενός μέχρι να ωριμάσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεών του απαιτείται χρόνος και αφετέρου το παρελθόν δεν αφορά τους πολίτες, αφού περί αυτού… μίλησαν στις εκλογές του περσινού Οκτωβρίου. Απεναντίας, αυτό που περιμένουν να δουν στον Δήμο τους είναι μετρήσιμο έργο και προς τα εκεί μάλλον θα πρέπει να ρίξει το βάρος της η νέα διοίκηση.

Παραίτηση με… χειρουργικούς χειρισμούς από τον Π. Βραχνό

Ένας παλιός δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος πάντα ξεχώριζε με τις παρεμβάσεις του τα 25 χρόνια που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Μαρούσι, έκλεισε πίσω του την πόρτα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο γιατρός Παναγιώτης Βραχνός εκλέχθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό Ανανέωση – Επανεκκίνηση στον Δήμο Αμαρουσίου, του Τάσου Γιαννακόπουλου, αλλά αποφάσισε να αφήσει την έδρα του. Στην επιστολή παραίτησής του ο ίδιος επικαλείται αυστηρά οικογενειακούς, επαγγελματικούς αλλά και προσωπικούς λόγους, οι οποίοι στο άμεσο μέλλον δεν θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με συνέπεια ως αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Για όσους τον γνωρίζουν καλύτερα, μάλλον οι προσωπικοί λόγοι βάρυναν περισσότερο. Εξάλλου μια φράση στην επιστολή παραίτησής του περιγράφει εύγλωττα το πώς αισθανόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βασ. Σοφίας και μοιάζει με «νυστέρι», όπως αυτά που χρησιμοποιεί στην επαγγελματική καθημερινότητά του:

«Θεμελιώδες γνώρισμα της δημοτικής πρακτικής είναι ο διακριτός ρόλος της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και προσωπικά ήμουν πάντα αντίθετος με τις μετακινήσεις από τις αξιακές μου προτεραιότητες, όπως πολλοί που βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα, τιμητές των πάντων και για τα πάντα, δημοδίαιτοι, στοχοπροσηλωμένοι, σχεδόν ταυτισμένοι με τις καρέκλες τους διαχρονικά».

Εμείς να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στην επιτυχημένη επιστημονική διαδρομή του και καλές σοδειές στα αμπέλια του.

The post Όταν οι αριθμοί δεν ευημερούν, τα έργα δεν προχωρούν και οι παραιτήσεις «σφάζουν» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan