Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις εγκαταστάσεις στο πάρκο Θάλωσσι

Την ανάγκη «να σταματήσει τώρα ο διαγωνισμός των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ για τις εγκαταστάσεις στο πάρκο Θάλωσσι», τον οποίο προωθεί ο Δήμος Πεντέλης, τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, η οποία επισημαίνει ότι «Με συμμετοχή μόνο 3 εταιρειών και έκπτωση 2% δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η «εν λόγω πολιτική επιλογή θα πνίξει στην κυριολεξία έναν από τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και θα δημιουργήσει πολλά

περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει».

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο έχει ως εξής:

«Στη 10η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης στις 17/4/2024, ένα από τα θέματα αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού αξίας 5,3 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ για το Πάρκο Θάλωσσι Ν.Πεντέλη. Συμμετείχαν μόνο 3 εταιρείες, με τη μία από αυτές να αποκλείεται λόγω έλλειψης εγγυητικής επιστολής. Συνεπώς, οι υπόλοιπες δύο εταιρείες θα μοιραστούν την προμήθεια του εξοπλισμού.

Στο σημείο αυτό γεννιούνται 2-3 παρατηρήσεις:

Στην προμήθεια των 5,3 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ, υποκρύπτεται ένα ολόκληρο έργο καθώς απαιτείται σειρά από ποικίλες εργασίες που καλούνται να αναλάβουν οι ανάδοχες εταιρείες της προμήθειας!Είναι απορίας άξιο, τι είδους παραλαβή θα κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου; Της προμήθειας των υλικών αφού περί αυτού πρόκειται ή της κατασκευής ενός έργου με τη δημιουργία γηπέδου κ.ά που όμως δεν περιλαμβάνεται ως τέτοιο στη διαγωνιστική διαδικασία;Σε έναν διαγωνισμό με δύο μόνο από τις 3 εταιρείες που συμμετείχαν να περνούν τους τυπικούς ελέγχους και να παίρνουν τη προμήθεια, έχουμε μια ασθενέστατη ανταγωνιστική διαδικασία και αυτό επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το ποσοστό της έκπτωσης περιορίστηκε σε ένα ισχνό και προβληματικό κατά τη γνώμη μας 2%.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η προηγούμενη διοίκηση αξιοποίησε το θέμα περνώντας το μέσα σε μια διαχειριστική (!) μελέτη για το Άλσος Γυμναστηρίου του Προφήτη Ηλία. Σε χρόνο ρεκόρ, με τη συνηγορία του τότε Περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη αναλήφθηκαν αμέσως οι οικονομικές δεσμεύσεις και έγιναν οι απαραίτητες ανακοινώσεις στον διψασμένο γιαυτά προεκλογικό χρόνο και με τη δέουσα επισημότητα, για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους.

Πράγματι η πόλη έχει ανάγκη από αθλητικούς χώρους.

Όντως η αύξηση των κατοίκων έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις για δημοφιλή αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίζεται όμως αυτό με μπαλώματα επί του τελευταίου ανοιχτού χώρου μέσα στον ήδη επιβαρυμένο αστικό ιστό, αντί αναζήτησης μιας ολοκληρωμένης λύσης για δημιουργία γηπέδου που θα καλύπτει επαρκώς και με ασφάλεια τη διεξαγωγή αγώνων;

Παράλληλα όμως μία πόλη έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους για να μπορεί να ανασαίνει από τις δραστηριότητες που επιβάλλει η αστική πυκνότητα και η συνύπαρξη χιλιάδων ανθρώπων σε μια περιοχή με κατοικίες αλλά και πολυκατοικίες. Ελεύθερους χώρους όπου όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες άθλησης και αναψυχής που αναδείχθηκαν με ιδιαίτερη ένταση κατά την περίοδο της πανδημίας.

Με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό βέβαια και με όλον αυτόν τον ακριβό εξοπλισμό θα καταλήξουμε να έχουμε άλλο ένα περίκλειστο γήπεδο που θα χρησιμοποιείται κατά βάση για αγωνιστικό αθλητισμό με αποκλεισμό όλου του υπόλοιπου κόσμου της Νέας Πεντέλης και τον περιορισμό του σε ένα μικρό μόνο τμήμα.

Η πόλη έχει ακόμη ανάγκη προάσπισης και διαφύλαξης των φυσικών σχηματισμών και συστημάτων (άλση, λίμνες, ρέματα, κλπ) γιατί επιτελούν λειτουργίες ζωτικής σημασίας (διατήρηση μικροκλίματος της περιοχής, φυσικός καθαρισμός του αέρα, φυσική διόδευση υδάτων, χώρος ανάσας για την τοπική πανίδα και χλωρίδα, κλπ).

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να ακουστεί η αντίθεσή μας στην εν λόγω πολιτική επιλογή που θα πνίξει στην κυριολεξία έναν από τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να κατανοήσει ότι ο διαγωνισμός είναι ασύμφορος από κάθε πλευρά και να τον σταματήσει για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

The post Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις εγκαταστάσεις στο πάρκο Θάλωσσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, Θάλωσσι,penteli poli protypo, thalossi